Znate li vi odgovor na pitanje?

Info

Prethodne večeri bila je njegova saradnja na testu Ko želi biti milioner? Neven Milijić iz Pule završio je s mjerom od 64 tisuće kuna. Bez obzira na to, Neven se neko vrijeme zaustavio prema početku testa, odnosno na trećem ispitivanju, koje mu nije bilo potpuno očito.

“Nastavite s dogovorom! 31, 28, 31, 30, 31 …”, bio je upit, a odgovarajući odgovori su bili: 28, 29, 30 i 31. Nakon što mu je Tarik dao članstvo, Neven se tačno obratio i nastavio sa kamatama.

U pitanju su naravno dani po mesecima:

januar ima 31 dan
februar ima 28
mart ima 31 dan.
april ima 30 dana.
maj ima 31 dan.
jun ima 30 dana.

Tako da je rešenje 30 , jer sledeći mesec je jun.

BONUS

Ljubičice su među najčešće razvijenim biljkama u našoj općoj blizini. Ipak, da biste dobro razvijali i kontinuirano bacali lijepe cvjetove, morate shvatiti 5 najvažnijih smjernica s obzirom na njihov razvoj!

1. Liječenje

Gotovo svaka biljka treba za uzdržavanje, a ljubičice u osnovi vole čajne listove. Povremeno ih dodajte u lonce.

2. Točna odluka lonca

Kada sadimo bilo koju biljku, većinom beremo veće posude s ciljem da korijenje ima prostora za razvoj. Bez obzira na to, kod ljubičica je ovo pogreška – u ogromnom loncu biljka će se u stvarnom smislu ugušiti u korijenju, a neće se vidjeti ni lišće ni cvjetovi. Ili možda, odaberite lonac u kojem će ljubičica biti tijesna – najbolje joj odgovara.

3. Odgovarajuće zalijevanje

Ljubičicu ne treba zalijevati odozgo, s obrazloženjem da postoji opasnost od propadanja. Idealno je liniju za otpad ugraditi u zemlju i kroz nju legitimno zalijevati korijen.

4. Mnogo otvora

Ljubičice se ne brinu za visoku vlažnost, pa bi posude u kojima ih pohranjujete trebale imati puno otvora.

5. Prava zemlja

Ljubičice neće cvjetati u svakoj naciji. Kupite ljubičasto tlo u poljoprivrednim ljekarnama i spojite ga s uobičajenim udjelom 1: 1. takva kombinacija tla dat će idealnu temperaturu i točan stupanj muggija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.