Žestoko nevrijeme pogodilo REGION: Jak vjetar i kiša rušili stabla, iščupali dimnjak

Info

Olujno nevreme, koje je poslije 17 časova pogodilo valjevski kraj izazvalo je kratkotrajne prekide u napajanju električnom energijom.

Jak vjetar lomio je drveće.

Pojedini dalekovodni pravci u valjevskom kraju su još u prekidu. Ekipe su na terenu. Na pojedinim putnim pravcima bio je usporen sabraćaj zbog granja i ostatka drveća na kolovozu.

Prijavljeno je i nekoliko manjih požara usljed nevremena.

Oblačnost koja na području centralne Srbije uslovljava kišu i pljuskove s grmljavinom, u naredna dva sata će se premještati ka istoku. Lokalno je moguća kratkotrajna pojava grada i jak vjetar, prenosi RTS.

Izolovana pojava kratkotrajnih pljuskova očekuje se ponegdje na jugozapadu Srbije.

Podsjetimo, RHMZ je u 18.55 izdao hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

—–

Jako nevrijeme praćeno kišom i vjetrom pogodilo je popodne Miliće i pričinilo veliku štetu na stambenim objektima, lokalnim putevima i automobilima.

Nevrijeme je pogodilo Miliće u 16.30 časova, a zamjenik načelnika opštine Danijel Kukić kaže da su jak vjetar i kiša, koja još pada, rušili stabla, iščupali dimnjak na jednoj zgradi i uništili nekoliko automobila u centru Milića, ali da na sreću niko nije povrijeđen.

On je rekao da su na terenu pripadnici Policijske stanice, Vatrogasne jedinice i Komunalne policije koji pokušavaju da uspostave saobraćaj i evidentiraju štetu koju prijavljuju građani.

“Komunalna policija i Vatrogasna jedinica uklanjaju drveće sa regionalnog puta Derventa-Zeleni Jadar da bi se saobraćaj nesmetano odvijao”, rekao je Kukić.

On je dodao da će šteta biti utvrđena u narednom periodu.