ZA NEVERICU Novosađanin sleteo s puta i dok je ležao bez svesti u slupanim kolima NEKO GA JE…

Hronika

Todor Žuržovan (34), pijanista i fotograf iz Novog Sada, doživeo je saobraćajnu nesreću na autoputu, a dok je bio u nesvesti u kolima – neko ga je opljačkao.

Da ljudska zloba nema granice, svedoči upravo njegovo iskustvo. Kada je došao sebi posle nesreće, shvatio je da mu fale gotovo sve stvari koje je imao u autu. Žuržovan se vraćao sa aerodroma u Surčinu u Novi Sad prošle nedelje oko 6.30 sati i blizu Inđije pred njim se u deliću sekunde našao kamion. Da bi izbegao sudar, naglo je skrenuo i završio u kanalu pored saobraćajnice. Sudara se ne seća.

– Znam samo da se kamion pojavio ispred mene. Da li je on zakočio ili sam ja u deliću sekunde spustio pogled, ne sećam se. Uglavnom, sledeća scena koju pamtim je da me jedan čovek drži i zamotava zavoj oko glave, te u tom trenutku upravo stiže hitna pomoć – kaže naš sagovornik.

Čim je došao sebi, hteo je da javi majci da je doživeo nesreću ali da je sve u redu, tražio je svoj telefon no nije ga bilo. “Reno klio” koji je vozio pretpreo je totalnu štetu. Kada je zamolio čoveka koji mu je pomagao da ga pozove, shvatili su da je nedostupan.

– Ne mogu ništa da tvrdim, ali izgleda su me opljačkali dok sam bio onesvešćen. Možda se telefon razbio, pa je nedostupan, ali nisam ga pronašao. Čovek koji mi je pomogao rekao je kada smo videli da nema telefona da su tu bili još neki ljudi pre njega. Ali su otišli. Njih se ne sećam. Tek kad mi je šlep služba dovezla auto, shvatio sam da mi fale i druge stvari, hard-diskovi, pumpa za auto, lanci za gume, kablovi za startovanje i još neke sitnice – nastavlja Žuržovan.

Na glavi je zaradio posekotinu i tri šava, a po celom telu ostao je ugruvan. Ne može, kaže, nikog da optužuje jer se ničeg ne seća, ali i ne može ni da zamisli scenu da dok leži onesvešćen sa krvavom glavom neko iz auta i gepeka krade stvari.

“Neću goniti kradljivce”

Policija je došla i napravila uviđaj, ali naš sagovornik kaže da neće goniti kradljivce, stvari nisu bile toliko vredne, a smatra i da od njihovog pronalaska nema ništa.