VIDITE LI ŠTA JE ČUDNO NA OVOJ SLICI KONJA? Kad shvatite VALJAT ĆETE SE OD SMIJEHA, 1 detalj rijetki primijete

Zanimljivo

VIDITE LI ŠTA JE ČUDNO NA OVOJ SLICI KONJA? Kad shvatite VALJAT ĆETE SE OD SMIJEHA, 1 detalj rijetki primijete


Pre nego razmislite pročitajte ovo (odgovor je na kraju):

U gimnaziji je moja razredna ‘gurala’ decu čiji su roditelji bili ‘neko i nešto’. Čak im je ispravljala ocene iz drugih predmeta i računala prosek da bi bili odlični. Moja majka je bila samohrana, nezaposlena a brat problematičan. Da ne pominjem opštu lošu porodičnu situaciju. Morala sam da radim uporedo sa školom. Tako da, imala sam dvojku iz njenog predmeta i iz vladanja, koje se računalo u prosek. Ona nije htela da ja imam vrlo dobar uspeh i smanjivala mi je ocene gde god je mogla. Uvek bi mi falila jedna ili dve ocene za vrlo dobar. Prošle godine sam završila medicinsku školu u Nemačkoj i radim kao sestra u diagnostici. Uspela sam da, na stranom jeziku, koji sam sama učila, bez časova, završim školu i imam mogućnosti za dalje školovanje i veći uspeh, pa čak i fakultet. Svaku ću priliku koristiti za dalje školovanje i napredovanje. Molim sve pedagoge da svu decu gledaju jednako i da im ne ruše samopouzdanje u tim nežnim godinama. To ostavlja posledice za ceo život.

—-

Svima smanjili plate u ovoj krizi, a nama direktor povećao za 100e. Da nam se nađe, teška su vremena, videće ako bude mogao da nam zadrži toliko za stalno, ako ne, biće bar 50e…. Mala firma, nas 5toro radimo sa njim, znamo koliko zarađuje, često smo mi u većem plusu nego on, pogotovo sada gde je posao stajao 2 meseca. Juče sam pustala neke naloge i vidim da je u minusu. Jutros mu je crkao motor na njegovom starom fordu, ne isplati se popraviti. Upravo smo se dogovorili da svako od nas da po 160e-200e od tih bonusa da mu kupimo auto koji prodaje komšija sa kojim se dogovara celo jutro da mu da na rate pošto nema para. Sa komšijom je sve dogovoreno od strane nas, sutra idemo da mu damo pare, jedva čekamo sledeći mesec kada mu odnese ratu da čuje da je već plaćeno.

—-

Mrzim brata iz dna duše. Bolestan je i poremećen. On je promašaj i nije mi žao da to kažem. Mrzim ga zbog toga što majka godinama plače zbog njega, a ja sve to gledam i ako nešto hoću da preduzmem ona mi govori pusti ga, gledaj na sebe. Platila mu je fakultet koji nikad nije završio, plaćala mu stanarine u Beogradu, sva ušteđevina je išla na njega. On je za to vreme koristio antidepresive, drogu, po 2 paklice cigareta dnevno. Nije joj se javljao danima na telefon. Sve pare je izvukao od nje, dok smo nas 2 živele kao slepice. Tata je pre smrti ostavio ušteđevinu koju je teškim radom zaradio. Dok je on bio živ, ovaj psihički bolesnik nije smeo ovako da se ponaša. Uništava nas svaki dan. Juče je došao i majci tražio hiljadu dinara. Ona je u novčaniku imala 2 i rekla da joj je to poslednje. Uzao je i otišao u grad i kupio cigare i alkohol. Sve veći gnev osećam prema njemu jer je bezosećajna kretenčina. Želja mi je da završi na psihijatriji, gde mu je mesto.

ODGOVORO ZA KONJA JE TO ŠTO MU NA TELU PIŠE HORSE ŠTO U PREVODU ZNAČI KONJ: