VIDITE LI PETOG DJEČAKA NA SLICI? Ukoliko ga uočite VI STE PRAVI GENIJE, SVAKA ČAST!

Info Zanimljivo

VIDITE LI PETOG DJEČAKA NA SLICI? Ukoliko ga uočite VI STE PRAVI GENIJE, SVAKA ČAST!

Internetom kruže brojne skrivalice, koje neko doživljavao kao vježbanje oka i testiranje moći zapažanja, ili prosto kao razonodu kojom se prekraćuje slobodno vrijeme.

Na jednoj od njih, zadatak je da se na crtežu četiri dječaka pronaći skrivenog vojnika, što mnogima poslije nekog vremena posmatranja djeluje – nemoguće:

Ako ste odustali, evo rješenja

BONUS:

Tek sad definitivno vidim da pametni telefoni ne stvaraju digitalno pismene generacije. Gledam svoje učenike, sve aplikacije za dopisivanje i uređivanje slika znaju kao mali prst. Van toga ništa. Tinejdžeri me gnjave kako poslati datoteku, boje se sami probat, valjda će eksplodirat, što li. Zovu me vikendom, šalju desetke poruka. Dok dobiju odgovor, mogli su to 13 puta sami probati. Gledam svoju majku, ne zna upotrijebiti google prevoditelj ni išta drugo, samo fejs i whatsapp. Stalno me viče, pita piše li se “ne znam” odvojeno. Imate moćno računalo u rukama, svo ljudsko znanje vam dostupno. Uzalud. Mi, generacije 80-ih i 90-ih koji smo gejmali, imali smo jeftine kante od računala koje smo morali rastavit do zadnjeg šarafa da bismo naučili kako da ih poboljšamo i pokrenemo igru koju želimo. Nisam tehničar ni programer, samo lik koji je kao dijete htio pokrenuti GTA pa sam se naučio, a ne gnjavio druge ljude. Mi smo se igrali s voltažama, a danas se bojite email poslati.

Na razgovoru za posao sam imao 30 kandidata. Zaposlio sam devojku koja odlično izgleda. Isti dan mi je došla grupa od njih 14 da se žali kako uslovi nisu fer, da je konkurs namešten i da to nije način da se vodi firma. Prvo, firma je moja i ako hoću mogu da zaposlim i nilskog konja! Drugo, na lepotu se ne može uticati i to uopšte ne gledam kao kriterijum. Sreća pa se na znanje može uticati! Devojka je jedina rešila sve zadatke, ima najviše iskustva i govori jezik koji će joj značiti u poslu. Da je neko od vas bolje uradio testiranje bio bi primljen. Otišli su kao popišani.