“U kući do naše živjela je jedna starica koja je živjela sama “

Zanimljivo

Ukući do naše živjela je jedna starica koja je živjela sama i koju niko nije imao da služi. Moj tata se ponudio da je služi moja mama, ali da svo njeno imanje i novac koji ima nakon njene s.mrti pripadne nama.

Mnogi u selu su govorili da je tata iskoristio senilnu babu da se domogne njenog imanja.

Par godina kasnije ta baba je um.rla i tata je odma odlučio da sruši njenu staru kuću i na tom mjestu napravi meni kuću od njenog novca.

Noć prije nego su trebale da dođu mašine da sve to raskrče, ja sam sanjao tu babu kako plače ispred njene kuće, kada sam se probudio doživio sam još veći šok, sjedila je uz moje noge i opet plakala. Zažmirio sam par sekundi i ponovo otvorio oči i više je nije bilo.

Ne znam ni danas da li je to bio san u snu ili je njen duh zaista bio pored mene.Znam samo da sam se u zadnjih 5 godina 3 puta ženio, žene koje zaista zavolim i sa kojima mi je lijepo čim dovedem pod taj krov naglo se promijene i nakon par mjeseci naprosto pobjegnu od mene.

Seljaci obzirom da nas mrze od uvijek govore kako ta ukleta kuća u kombinaciji sa mojom mamom znači samo jedno PAKAO…

BONUS.

Prvu godinu na fakultetu sam rešio bez većih problema, ali na drugoj sam proveo četiri godine i to zbog jednog predmeta koji mi treba za uslov za prelaz na treću. Godinama se mučim s njim, ali se nadam da ću uspeti da položim. Ne spavam mirno godinama, iscrpljen sam, ali ću pobediti.

Za sve sadašnje studente, buduće radnike. Ne slušajte likove koji vam pričaju da se na fakultetu ništa ne nauči, i da je uzaludan. Nauci se sve, samo vam treba vremena da se uhodate. Isto kao kad kupite novi auto, znate da vozite, ali se lagano navikavate na taj auto. Obično ti što to pričaju ne znaju ni gdje ima fakultet u njihovom gradu ni kako izgleda.

Moja sestra krenula u peti razred i vidim sprema knjige za sutra ljudi dete trpa knjige i sveske i ja pitam nju jel sve to treba, naravno ako ne ponesemo knjigu dobijamo jedinice. Od 4,5kg knjiga, merio sam, koristi se četvrtina uvek ovo ostalo ponekad. Pa jel ima mozga onim nastavnicima, alo oću sestru liječiti od iskrivljenih leđa. Naterao bi ja vas da nositi ono sve.

Majka je nedavno kupila prvi pametni telefon i još uvek se privikava na njega. S vremena na vreme mi pošalje sliku nekog cveća i uvek me nasmeje, tim pre što je pomalo nespretna s kamerom. Danas čujem neku muziku i zatičem je kako je sluša sva ozarena. Kaže da odavno nije čula neke pesme iz mladosti. Baš mi je milo kad je vidim takvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.