U BRAKU SU BILI SAMO 5 MJESECI, A EVO KAKO DANAS IZGLEDA LIJEPA VJEROUČITELJICA SELMA: Iznenadit ćete se kad je vidite (FOTO)

Zanimljivo

Dado Polumenta prije šest godina stupio je u bračnu zajednicu sa Selmom Mekić, prelijepom vjeroučiteljicom iz Novog Pazara.

Međutim, poslije samo pet i po mjeseci zajedničkog života brak između Dada i Selme je pukao i to iz verskih razloga.

– Otkad je upoznao Selmu, Dado je zaista pokušavao da prestane sa starim navikama, da se posveti braku, izbjegne izlaske i sve što uz to ide jer je bio zaljubljen. Međutim, u posljednje vrijeme ponovo izlazi i to je stvorilo probleme u njihovom braku. Selma bi to i tolerisala da se u medijma nisu pojavile fotografije na kojim je njen suprug okružen djevojkama – ispričao je izvor blizak ovom paru jednom dnevnom listu 2013. godine.

Dado Polumenta je danas i braku sa manekenkom Ivonom Polumentom, sa kojom ima kćerku Aleu, a pjevač ima i sina Dorijana, kojeg je dobio u provm braku sa Anamarijom Kikoš, nekadašnjom učesnicom “Velikog Brata”.

Nije poznato da li se Selma ponovo udala nakon razvoda od Polumente, ali uzmu li se u obzir fotografije koje kači na svoj Fejsbuk profil ona je danas još ljepša nego prije. Ova prelijepa pedagoškinja i kaligrafkinja pravi je spoj moderne i tradicionalne žene islamske vjeroispovesti i zato njeni stavovi i razmišljanja privlače veliku pažnju mnogim muslimankama u našoj zemlji.

Naime, posvetila se izradi ma(h)rama s kaligrafskim natpisima, o čemu je prije nekoliko mjeseci obavijestila javnost ovim statusom:

“Kroz cijelu srednju školu sam govorila da ću studirati dizajn, ali to se nije desilo. E sad kažem da ću, ako Bog da, biti dizajner bez diplome, dosta mi jedan završen fakultet. S ponosom vam predstavljam svoju prvu suknju i maramu sa mojim originalnim kaligrafskim radom. Rad nema značenje, već je u pitanju klasično prepletanje arapskih slova, jer odjevne komade nosimo svuda i ne bi imalo smisla da bude nekih natpisa. Ništa ovo ne bi bilo ovako bez mog, prije svega životnog prijatelja, a tek onda personalnog fotografa Nejra Murić, čije fenomenalne fotografije tek treba da obiđu svijet. Za realizaciju mojih kaligrafskih radova putem vez mašina zadužen je moj prijatelj Faris Rasljanin koji se godinama unazad bavi različitim vrstama veza i ovim putem želim da mu se zahvalim što mi je pomogao da ostvarim zacrtano. I na kraju za moj logo je zadužen naš poznati dizajner i fotograf Dženan Hajrović. Ganjajte svoje snove do stvarnosti!”

– Žena u islamu uživa velika prava i ugled. Daje joj se prednost kao majci, kćerki, supruzi, sestri… Islam kaže da je Džennet (Raj) pod majčinim nogama i da se dijete nikada ne može odužiti svojoj majci ni za jedan njen uzdah dok ga je rađala. Muslimanka, takođe, ima pravo na nasljedstvo, obrazovanje, slobodu govora, izbor bračnog druga, razvod, rad, bavljenje sportom, umjetnošću, politikom i tako dalje. Slobodno mogu reći da sam ponosna na svoju religiju – istakla je Selma nedavno za jedan portal.

Pogledajte na fotografijama kako Selma danas izgleda.