“Tu sam večer saznala da sam trudna”

Info

“Tu večer saznala sam da sam trudna, imala sam tek 19 godina, par sati kasnije zovu me da je on završio u bolnici imao je tešku nesreću.

Ostao je invalid, ali šansa da prohoda je bila velika, svi su mi govorili da nije dobro da ostanem s njime, da mi ne može pružiti život kakav zaslužujem, ali ja nisam ni pomišljala na to.

Kada se malo oporavio odlučila sam mu reći da sam trudna, on je…

Kada se malo oporavio odlučila sam mu reći da sam trudna, to je bio prvi put da sam ga vidjela da plače.

Rodila sam zdravu i predivnu djevojčicu, a on je nakon nekog vremena i prohodao, nitko nije bio sretniji od mene.”

(ispovesti.com)

BONUS

Pre mnogo godina udala sam se za čoveka kojeg sam volela. Njegova majka nam je nakon venčanja pravila mnogo spletki i problema, shvatila sam posle godinu dana da je on povodljiv i da nisam dovoljno jaka da se borim da ostanem s njim. To se ispostavilo dobrim za mene, jer sam kasnije upoznala čoveka svog života i već 19 godina smo u srećnom braku. Juče sam u rodnom gradu srela bivšeg muža i moram reći da mi ga je žao. Star je, sam i čula sam da živi sa majkom. Nemam više osećanja prema njemu, ali znam da je bio dobra osoba i da je neku ženu mogao da usreći, samo da je shvatio da treba da se skloni od takve majke.

Bez nekog posebno razloga pre 10tak godina me je ostavila supruga sa devojčicom od godinu dana. Kao i većina mladih nismo bili u najzavidnijoj ekonomskoj situaciji, u međuvremenu sam se snašao, zaradio krov nad glavom, a ona se nikom nije javljala, ni svojima, putovala s nekim. Sada se je setila deteta i mene. Sada imam i ja nekog i dete s tom ženom, mala tu ženu zove majka, jer se svoje i ne seća, sudski ništa nije mogla jer se ćerka koja ima 12 godina izjasnila sa kim želi da bude i koga će zvati majke. Bez obzira na to ona pokušava pakao od života da nam napravi, ne znam više šta da uradim, prijavljivao sam je i policiji, sada se je setila da ima dete i da želi da bude majka.

Već 10 godina se bavim transportom, imamo svoju firmu (ja, otac, majka i mlađi brat). Prevozimo sve, pesak, drva, građu, ma sve živo. Pošto se za nas zna u našem mestu, komšije naravno odma skaču “ej jel može samo ovo da mi preteraš kad ideš negde”…. Naravno misle za džabe. Otvoreno sam rekao da ne prevozim ništa za džabe, odma se naljute, vređaju te (imam 25 godina) kako sam nevaspitan prema starijima i slično. Nije meni problem da prevezem to za džabe, šta god bilo, neću propasti za toliko. Problem je što to njihovo “blizu” i nije blizu. Imam cenovnik i cene variraju u zavisnosti od udaljenosti i vrsti tereta. Ne razumem takve ljude, videli da imam svoj kamion i odma smatraju da im ti nešto duguješ jer si im komšija.

19. 11. je bio njen rođendan. Nismo zajedno više od šest godina. Svake godine, bez izuzetka i bez obzira što nismo zajedno ja joj tog dana ispišem sve što osećam i sve lepo što joj želim. Znam da je obraduje ta poruka. I znam da smo nekako čudno povezani bez obzira na sve. Ne stidim se da kažem: “to je moja prva, prava i jedina ljubav”. I ove godine naravno da je poruka ispisana ali nisam je poslao prvi put. U ovom među vremenu od prošle godine čuo sam da je dobila dete. A ja ne želim da joj taj mir narušim svojim rečima. Želim im svu sreću sveta, puno zdravlja i ljubavi. Osećam da je ovo bila dobra odluka, bez obzira što mi je preteško sada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.