Tri doktora, 1 muškarac, ko laže? Djeca na ovo pitanje odmah odgovore, a vi?

Info

Za danas smo za vas pripremili mozgalicu koja će vas zabaviti, ali i natjerati da se malo namučite dok ne dođete do rješenja.

Zadatak:

Tri doktora su izjavila da je Robert njihov brat. Robert je izjavio da on nema braće. Čija izjava je lažna?

Da li ste već ponudili svoj odgovor?

Rješenje se nalazi na kraju članka.

 

 

 

ODGOVOR: 

Ako Robert nema braće, mora biti da je neko lagao. Hm…

Niko od njih nije lagalo. Doktori su bili njegove sestre.

 

 

BONUS:

Moja sestra se udala za lika koji je jednostavno nestvaran. Izuzetno zgodan, inteligentan, ambiciozan, kulturan, šarmantan, lojalan i šta sve ne. Dugo su zajedno i nikad nijednu “grešku” nije napravio. Ja i dalje ne mogu da vjerujem da postoje tako savršeni ljudi kao što je on. Zaista je jedan u milion.

Roditelji me nisu naučili osnovne stvari kad sam bila dete. Nisu me naučili da kažem “dobar dan” ili “hvala”. Nisu me naučili da treba prati zube, da se treba tuširati, mama mi čak nije rekla da treba da se obrišem kad piškim. Da ne pričam o nekim “komplikovanijim” stvarima, tipa maniri za stolom i sl. Sve sam to morala da shvatim i naučim sama, na teži način. Deca su me zezala zato što sam bila smrdljiva i polumutava divljakuša. Bilo mi je stvarno strašno u školi, i zaista ne kapiram moje roditelje. Zar je to bilo tako teško? Valjda su mislili da je dovoljno što su me stvorili.

Radila sam na hiljade čučnjeva, iskoraka, preskakala vijaču satima, pela se uz stepenice i trčala dok nisam izvajala noge i dupe kakvo sam htela. Trebalo mi je oko 3 godine. Ponosim se svojim trudom i uživam u pažnji i komplimentima. Zašto bih skrivala svoje telo?