Home / Zanimljivo / Tri automobila na raskrsnici sa saobraćajcem, a jedan je policijski: Ko ima prvenstvo prolaza?

Tri automobila na raskrsnici sa saobraćajcem, a jedan je policijski: Ko ima prvenstvo prolaza?

Evo jedne situacije u kojoj bi svaki vozač mogao da se nađe. Tri automobila na raskrsnici sa saobraćajcem, od tri automobila jedna su policijska, kojima su i uključena rotaciona svjetla.

Ko ima prvenstvo prolaza?

Na raskrsnici ili u susretu sa drugim vozilom, vozač je dužan da propusti vozilo koje dolazi sa njegove desne strane – pravilo desne strane, piše portal Itablice.com.

Izuzetak od ovog pravila, tramvaj u svim slučajevima ima prvenstvo prolaza. Takođe, vozila sa pravom prvenstva prolaza odnosno vozila pod pratnjom, sa uključenim rotacionim svjetlima, imaju u svim slučajevima najveći prioritet i pravo prvenstva prolaza, čak i u odnosu na tramvaj.

Vozač vozila koji na raskrsnici skreće ulijevo, dužan je da propusti vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera na raskrsnici zadržava pravac kretanja ili skreće udesno, ako saobraćajnim znakom nije drugačije određeno. Izuzetno od gore navedenih pravila saobraćaja, na neregulisanoj raskrsnici, vozila sa pravom prvenstva prolaza i vozila pod pratnjom sa uključenim rotacionim svetlima imaju pravo prvenstva prolaza u svim slučajevima.

About admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.