“Svi su bili protiv moje veze sa sadašnjom suprugom”

Info

“Kada sam upoznao sadašnju ženu, svi su bili protiv naše veze. Osim mog brata. Odlučili smo da se ipak vjenčamo i da odemo u inostranstvo. Rekao sam mu to. Znao je da nemamo puno novca. Ujutru je došao u moj dio kuće i probudio me.

Dao mi je novac. Kada sam vidio koliko mi je para dao, upitao sam ga: ‘Odakle ti’? Ništa nije odgovorio.

muskarac

Izašao sam ispred kuće i vidio da u garaži nema ništa od njegovog alata, koji je koristio za posao i kojim se veoma ponosio. Od tog posla je izdržavao porodicu. To je bio dokaz bratove nesebične ljubavi. Nakon nekoliko godina, svi su prihvatili naš brak.

Tada sam saznao da ni moj brat nije bio za tu vezu.

Kada sam ga upitao zašto mi je pomogao, rekao je:’Ja sam samo želio da ti budeš sretan’!”

 

BONUSI:

 

Ne daj Bože da iskusi iko to što sam ja, da mu rođen sin umire na rukama i da ne možete da mu pomognete. U sinovim očima ja sam bio supermen koji uvijek sve može sve da sredi, tata je najhrabriji i najjači govorio je. Čak i tada me bespomoćno gledao kao da očekuje da će tata opet sve da sredi i da mu pomogne. Bio je spokojan uprkos bolu jer sam ja bio tu. Žao mi je sine, žao mi je i sebe i žene, žao mi je sve djece koja tako završe. Superheroji ne postoje u našem svijetu ali nadam se da postoje tamo gdje si ti sada sine moj, nadam se da postoji neko bolji od mene ko može da te sačuva i zaštiti tamo na nebu. Žao mi je. Mnogo te voli tata.