Svi ih imamo: Ove male vrećice imaju osam genijalnih primjena

Info

Silica vrećice se mogu naći u novim artiklima, poput torbi, cipela, novčanika i na njima stoji upozorenje jer su otrovne ako ih progutate, no ipak su vrlo korisne u svakodnevnim situacijama

Nije važno kupujete li tenisice ili neki lijek za baku, vjerojatno ćete naći ove male vrećice silika gela u kutiji ili spremniku. Većina ih jednostavno baci u smeće bez razmišljanja, no one su zapravo vrlo korisne, piše Bright Side.

1. Spašavaju mobitel

Pad u vodu ili polijevanje mobitela česte su nezgode, zbog kojeg se skupi uređaji mogu pokvariti. Silica vrećice pravi su saveznik koji mobitelu može spasiti život – izvadite bateriju i memorijsku karticu (ako je imate) i mobitel stavite u posudu s ovakvim vrećicama – to će izvući vlagu.

2. Produljuju vijek trajanja britvice

Oksidacija i vlaga su najčešći uzrok brzo zatupljivanja jednokratnih britvica. To možete spriječiti stavljanjem britvice u posudu sa silica gelom nakon korištenja, čime će ona ostati oštra trostruko dulje.

3. Čuvaju šminku

Vlaga smeta i kozmetičkim proizvodima, pogotovo onima u prahu poput pudera, sjenila… Doskočite tome tako da jednu do dvije silica vrećice stavite u kozmetičku torbicu.

4. Štite uspomene

Slike su pokazatelj starih vremena, no to se ne mora na njima baš doslovno vidjeti – spriječite propadanje i blijeđenje fotografije tako da u kutiju s njima stavite jednu do dvije vrećice silice.

5. Za manje neugodnih mirisa

Osim što mogu “pokupiti” vlagu, silica vrećice odlično upijaju i mirise. Odlična ideja je stavljanje nekoliko njih u torbu za trening, što će spriječiti širenja mirisa znoja u njoj.

6. Protiv zamagljivanja

Ovaj trik djeluje na prozorima u domu, ali i u automobilu. Naprosto postavite nekoliko vrećice tik do prozora, a one će opet upiti vlagu – koja je glavni uzrok zamagljivanja.

7. Sušenje cvijeća, čuvanje sjemena…

Sadite li vlastito voće i povrće, tada vjerojatno koristite i vlastito sjeme. Kako bi ga pravilno pohranili i spriječili nastanak plijesni, u posudicu stavite jednu vrećicu silica gela. Također, ako sušite cvijeće, silica gel će znatno ubrzati proces.

8. Da dulje miriše

Nakon pranja, sve obično miriši odlično – no dok dođe na red za korištenje, već može izgubiti miris. U ormar naprosto stavite nekoliko silica vrećica, pa će se miris svježine dulje zadržati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.