SVAKA BUBULJICA KRIJE TAJNU: Evo šta mjesto gdje se pojavi govori o vašem zdravlju!

Zdravlje

Drevna kineska medicina tvrdi da se bubuljice ne pojavljuju slučajno na određenim delovima tela. Iza svake bubuljice krije se uzrok njene pojave i svaka bubuljica mnogo govori o našem zdravlju.

Uši
Bubuljice na ušima su znak da postoje problemi s bubrezima, dok mrlje u unutrašnjem delu uha i oko ušne školjke ukazuju na to da je telo dehidriralo, odnosno da u organizmu ima previše soli i kofeina.

Leđa
Bubuljice na leđima mogu da budu posledica loše higijene, posebno ako imate problem sa pojačanim znojenjem. A poznato je da je koža organ koji nas detoksikacijom oslobađa toksina.

Grudi
Kad se bubuljice pojave na grudima, to može biti znak pojačane funkcije znojih žlezda, koja je povezana sa hormonalnim promenama. Uzroci mogu da budu i loša higijena, stres pa i upotreba pudera u prahu.

Ruke
Na red dolaze i ruke. Bubuljice se na njima javljaju zbog pojačane proizvodnje keratina, koji se nakuplja oko folikula dlaka. Nepravilnosti na koži ruku mogu biti uzrokovane i lošom cirkulacijom ili nedostatkom vitamina.

Čelo

Bubuljice i mrlje na čelu znak su problema sa varenjem, tačnije sa tankim crevom. Osim probave, do ovih neželjenih pojava može da dovede dehidratacija organizma, zbog čega je potrebno povećati unos telnosti.

Brada
Ako se na bradi ili na gornjoj usni pojave bubuljice, krivci su problemi sa menstrualnim ciklusom. Ukolimo se pojave na desnoj strani lica, ukazuju na to da desni jajnik ovulira. Ista zakonitost važi u obrnutom slučaju. Drevna kineska medicina kaže da postoji veza između bubuljica na bradi i problema sa tankim crevom, a koje izaziva premasna hrana.

Obrve
Mrlje i bubuljice na obrvama i kapcima takođe otkrivaju da jedete previše masne hrane, ali pokazuju i da nešto nije u redu s nadbubrežnim žlezdama, na koje stres veoma negativno utiče.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.