STAVITE OVU BILJKU PORED VRATA I GLEDAJTE KAKO NOVAC DOLAZI: Evo zašto je magična, iznenadit ćete se kad čujete

Info

Ako želite dom da ispunite lijepom energijom i napunite novčanik, unesite krasulu u kuću.

Osim što privlači sreću, ova biljka je vrlo dekorativna, a uz to još i pročišćava vazduh, pa je dobro imati je u prostoriji u kojoj provodite najviše vremena.

Japansko drvo, drvo novca, krasula sve su to nazivi za biljku čije je latinsko ime Crassula ovata. Mogu se čuti još i nazivi žad biljka ili drvo žada. Rodom je iz Južne Afrike i Mozambika. Naziv je dobila po debelim, mesnatim listovima koji podsećaju na kovanice.

Krasula je sukulentna biljka, što znači da ima debele lisove u kojima se skladišti voda. Njeno stablo je zimzeleno. Najčešće dostiže visinu do 1,5 m.

Ovalni listovi rastu duž cijele grane. Ako je izloženo jakoj sunčevoj svjetlosti lišće može po rubovima dobiti crvenkastu nijansu.

Krasula biljka cveta tokom zime sve do proljeća, cvjetovi su bijeli i blijedo žuti, vrlo prijatnog mirisa i zvezdastog oblika.

Njega krasule je veoma jednostavna i ne zahteva posebno veliku pažnju, pa je i početnici mogu uspješno uzgajati. Veoma je otporna, podnosi sušu i može preživeti čak i ako niste sasvim brižni i ne zalivate je redovno.

Treba je staviti na osunčano mjesto i pobrinuti se da nije direktno izloženo sunčevim zracima.

Za dobro zdravlje ove biljke važno je da redovno ukljanjate osušene grančice i lišće. Listove drveta novca obrišite svakog meseca krpom koja je nakvašena vodom sobne temperature.

(Informer.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.