STAVITE OVAJ SASTOJAK U WC ŠOLJU I PRIČEKAJTE: Samo gledajte kako se dešava ČUDO

Info

Oslonite se na sodu bikarbonu.

Još jedan proizvod za čišćenje kućanstva na koji se uvijek možemo pouzdati je soda bikarbona.

wc

Soda bikarbona je već dobro poznata po tome što se rješava i najgadnijih i najžešćih mirisa. U idealnom slučaju, trebali biste ga koristiti u svojoj rutini čišćenja kombinirajući ga s kipućom vodom. Zatim možete upotrijebiti dobivenu smjesu izlijevanjem na površine koje želite očistiti. Ostavite da odstoji neko vrijeme prije nego što ga uklonite.

 

BONUS

Usobi za dnevni boravak sjedili su zajedno otac i sin. Otac je imao osamdeset i pet, a sin četrdeset i pet godina. U jednom trenutku na prozor je sletio vrabac. Kada je otac čuo njegov glas, upitao je sina: ”Sine, šta je to na prozoru?” ”Vrabac”, odgovorio je sin. Nekoliko minuta kasnije otac je zaboravio, pa je ponovo upitao: ”Sine, šta je to na prozoru?” Sin je sa čuđenjem odgovorio: ”Babo, rekao sam ti da je vrabac.” Poslije izvjesnog vremena otac je ponovo upitao: ”Sine, šta je to na prozoru?” Tada je sin ustao nervozan sa svoga mjesta i povikao prema ocu: ”Dosta je više, dosta je više! Nekoliko puta me pitaš isto pitanje i rekao sam ti da je na prozoru vrabac. Zar je to teško razumjeti?”

U tom trenutku otac je bez ijedne riječi otišao u svoju sobu da bi se, nakon nekoliko minuta, vratio sa nekoliko starih papira istrgnutih iz njegovog dnevnika, te ih je dao svome sinu i rekao mu da naglas pročita ono što piše na tim papirima.

Sin je počeo čitati: ”Danas je moj sin navršio tri godine. Vrlo je nestašan. Stalno trči unaokolo. Dok je trčao po našem vrtu u jednom trenutku je čuo glas vrapca, pa me je upitao: ‘Babo, šta je ono?’ Rekao sam mu: ‘Sinčiću, ono je vrabac.’ Međutim, on je ponovo nastavio da pita tako da me je dvadeset i tri puta pitao isto pitanje, a ja sam mu dvadeset i tri puta isto odgovorio. A onda sam ga privio uz svoje grudi i poljubio. Smijali smo se i igrali dok se on nije umorio, a onda smo ušli u kuću.”

Uzvišeni Allah objavio je u Kur’anu: ”Gospodar tvoj zapovijeda da se samo Njemu klanjate i da roditeljima dobročinstvo činite. kad jedno od njih dvoje, ili oboje, kod tebe starost dožive, ne reci im ni: ‘Uh!’ – i ne podvikni na njih, i obraćaj im se riječima poštovanja punim.” (El-Isra’, 23.)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.