ŠTA NIJE U REDU SA OVOM SLIKOM? SVI GLEDAJU I NE MOGU DA SKONTAJU: A ovo je pravi odgovor! AKO SHVATITE VI STE GENIJE

Info

ŠTA NIJE U REDU SA OVOM SLIKOM? SVI GLEDAJU I NE MOGU DA SKONTAJU: A ovo je pravi odgovor! AKO SHVATITE VI STE GENIJE
REŠENJE NA DNU

BONUS:

Radim u jednom restoranu već 4 godine i na poslu je sve savršeno. Bakšiš je dobar, gosti fini, gazda super, na poslu jedemo šta hoćemo, pijemo šta hoćemo, izlazimo svi zajedno, pomažemo se međusobno, niko nam ništa ne brani, a posao funkcioniše super. Stalno imamo neke povišice, bonuse …. ne mogu da nađem jednu stvar koja ne valja. Samo me nerviraju komentari ljudi koji su u fazonu nećeš to moći da radiš ceo život, idi radi u struci, zašto si se školovao i ostale gluposti, a ne znaju da ja mesečno zaradim 3x više nego da radim u struci. I još biram koju ću smenu da radim, biram slobodan dan, biram kad ću odmor, a ne kad mi neko odredi.

Za koji dan slavim 9 godina braka sa prelepom ženom. Imamo i sina malog, Dušan se zove. Dogovorili se da odemo negde van države na par dana. Izabere Novi Sad, kaže omiljeni grad iz mladosti. Preseklo me nešto u tom trenutku. Nisam bio tamo otkad sam nju išao da vidim. I dan danas se sećam svega. Mislio sam da je sećanje nestalo sa godinama. Ali evo, izgleda da nije. A i kako da zaboravim devojku koju sam voleo. Prvu. Imali smo po 17 godina i velike snove. Delili smo te snove samo u priči, znali smo da oni neće ići zajedno. Ne žalim stvarno, žena mi je divna osoba. Samo evo sada kada se spomenuo njen grad, setio sam se svoje srodne duše. Setio sam se nje. Drugačije. Koliko god da volim svoju izabranicu, ne mogu da grešim dušu i da kažem da nikada nisam pomislio kako bi bilo da si ti na njenom mestu. Pa kako da mi bude sa devojkom u koju sam prvi put bio zaljubljen. Ali izgleda da je sudbina htela drugačije. Mada ne krivim sudbinu, moralo je tako. Valjda nismo znali šta gubimo. Daljina…

Ne razumem ljude koji govore “Živi dok si mlad” u smislu da u mladosti treba izlaziti, napijati se, praviti gluposti i upadati u nevolje. Jer šta ćemo posle prepričavati deci i unucima. Da vam kažem, deco, ja mogu izbrojit na jednoj ruci u svojoj mladosti koliko sam puta bio pijan. A imam mnogo lepih uspomena. Išao sam na folkor, sa njima nastupao po celoj Evropi, upoznao mnogo mladih i u takvim prilikama bi nam bila dovoljna samo dobra muzika da se razigramo i veselimo dok nas noge drže. Leti smo išli da se kupamo na jezero, izvukli tri kanapa pa igrali odbojku u pesku dok nismo izgoreli na suncu. Uveče pravili roštilj, uz vatru svirali gitaru i pevali. Devojke smo “muvali” pesmama pa bi se zadirkivali kad smo provalili ko je kome posvetio pesmu. Kada smo pisali diplomske radove, razmenjivali smo papire i knjige u parku da svako prepiše šta mu treba. Nije tu za druženje i zabavu trebalo alkohola. Možda koje pivo. Ali imao bi danima da pričam unucima kako sam lepu mladost imao.

RJEŠENJA:

1. NEMA RUPE ZA KLJUČ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.