Snimak siromašne devojčice koja jede ljutu papričicu razbesneo je REGION: Ovo je istina

Zanimljivo

Devojčica, kako se tvrdi na društvenim mrežama, navodno jede čili papričicu da bi zaradila novac

Društvenim mrežama danima kruži snimak koji je uzburkao javnost, a koji se munjevitom brzinom širi i u domaćim medijima. Naime, reč je o snimku na kom je prikazana maloletna devojčica koja jede čili papričicu. Njoj od ljutine kreću suze na oči, a osoba koja je postavila snimak na mreže tvrdi da je reč o siromašnoj devojčici koja to jede da bi zaradila novac.

Kako se navodi na nekim stranicama na Fejsbuku, devojčicu zadirkuju turisti koji da bi joj dali nešto novca traže od nje da pojede ljutu papričicu.

“Gde će vam duša”, “ljudski šljam je ovo snimao”, “pretužno”, “dno dna”, dabogda u životu doživeli da i njihova deca plaču”, samo su neki od komentara koji su se pojavili na portalima ispod ovog snimka.

Ipak, da li je pozadina baš takva kako se misli?

Iako se na društvenim mrežama i u ponekim medijima tvrdi da je snimak napravio bogataš, pojedini arapski mediji preneli su vest da je to zapravo njen stric i da ono što kruži svetom nema veze sa istinom. Naime, reč je o njihovom dogovoru, šali, i devojčica je samo želela da odgovori na “čili izazov” koji je ovih dana popularan na mrežama.

Na mrežama se potom pojavio i snimak u kom je zapravo objašnjeno o čemu je reč, te da je snimak napravljen u prisustvu cele porodice i služio je isključivo zabavi.

Pomenuti “čili izazov” je popularan na društvenim mrežama neko vreme i samo je jedan u nizu načina “zabave” na platformama koji sve više preokupljuju našu pažnju. Sličan ovom bio je i “cimet izazov”, koji je bio i izuzetno opasan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.