SIN MI SE JAVIO I REKAO DA JE DOBIO TROJKU, REKLA SAM MU DA ODMAH ODE U KABINET: Poslije mi se javio ovom porukom, EVO ŠTA SAM NAPRAVILA!

Info

SIN MI SE JAVIO I REKAO DA JE DOBIO TROJKU, REKLA SAM MU DA ODMAH ODE U KABINET

Poslije mi se javio sa ovom porukom, EVO ŠTA SAM NAPRAVILA!

Imala sam tada 10 godina. Odlučila sam skupljati novac prije maminog rođendana da bih joj kupila poklon. Dnevni džeparac sam dobijala onoliko koliko mi je bilo dovoljno da kupim hranu za užinu. Kako sam tada bila dijete nisam smjela otići dalje od škole pa sam odlučila kupiti poklon u obližnjem marketu. Našla sam samo set čaša, a kupila sam ih jer sam se sjetila da je mama govorila kako u kući trebaju nove čaše i cijena je bila dovoljno niska za moju ušteđevinu. Nisam htjela kupiti neki jeftini deo nego sam odlučila baš kupiti te čaše. One su tada meni bile najljepše koje sam ikada vidjela jer sam ih kupila svojoj mami. Kada sam došla na kasu platila sam i zamolila tetu sa kase da upakuje. Kupila sam ukrasnu kesu. Kada je ugledala čaše prasnula je u smijeh i rekla:”HAHA pa ljepša kesa od poklona.” Te riječi su me zaboljele i osjećala sam se loše jer nisam mogla kupiti nešto ljepše svojoj mami. To još uvijek pamtim i pomislim kako neki ljudi jednostavno ne misle prije nego nešto kažu.

Mnogo sam povredio svoju ženu time što sam je zapostavio. Više puta mi je stavljala do znanja, ali ja sam samo želeo da radim u tom periodu i da ostvarim neke stvari. Želela je samo malo romantike, da budem a njom više, da nekad popijemo čašu vina, da se držimo za ruke, mazimo, da joj nekad ostavim poruku na frižideru, ali ja nisam takav čovek prosto i nekako glupo je da kažem da smo to prevazišli ali eto. Kad sam konačno ostvario sve što sam hteo, tek sam onda shvatio koliko je tužna. I postala je ravnodušna. Šta god da uradim sad i kažem, samo mi kaže: hvala. Niti se svađa niti mi se žali niti želi bilo šta. Skroz se povukla i često samo ćuti. Najgore mi je što znam da me mnogo voli. I mnogo toga je učinila za mene i istrpela zbog mene i mog posla. Nikad je nije interesovao novac niti mi je ikada tražila nešto. Pre neki dan sam joj rekao da mi kaže šta treba da uradim, rekla mi je: “Ako treba da te pitam i da ti tražim, ja to onda ne želim više.” Ne znam kako ovo da ispravim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.