Šeki Turković otkrio sa čime se suočava – „Živim od 23.000 dinara penzije, došao sam u Srbiju jer sam mislio da ću ovde imati posla“

Info

Folk pevač Šeki Turković nakon duže medijske pauze i boravka u Americi vratio se u Srbiju, gde je priznao da je radio kao pevač, ali i kao dostavljač. On je otvorio dušu i ispričao sve o životu u dalekoj zemlji…

– Nema ništa u Americi, tamo su tezge groblje kao i ovde, nema ništa. Došao sam u Srbiju jer sam mislio da ću se ovde ubti od posla u julu, avgustu i septembru, malo tezgice, malo vašari. Međutim, sve je otkazano. Estrada je pog*nula, mi smo pogi*uli. Jadni smo mi. Ja sam ovde kao u penziji, imam 23.000 dinara. Imam 67 godina, preko 40 godina radnog staža – istakao je Šeki Turković o svom životu u Americi, pa otkrio da je tamo radio kao dostavljač.

– Mikrofon tamo nisam ostavljao, sve vreme sam pevao. Kad nije bilo tezgi i zabava, supruga i ja smo sedali u veliki kombi koji smo kupili. Sad ne. Radili smo isporuke. Amerika je takva, ako ne radiš, spakuj kofere i doviđenja. Nisam se stideo nikakvog posla tamo. Ne kradem, ne lažem, ne varam.

– Bavio sam se vožnjom godinu dana, pa sam odustao. Svašta sam raznosio, poštu, pakete, bio sam dostavljač. Ništa nije teško kad mora da se radi. Ustajao sam u zoru, palio kombi, išao za Čikago 60 milja, potrpao sve pakete. Posle se moram vraćati kući i tako stalno. Dnevno sam prelazio oko 300 milja, to je negde oko 450 kilometara. I tako tri godine bez prestanka, i supruga i ja. Posle smo imali udes, nismo mi bili krivi, pa smo odustali od toga. Vratio sam se pesmi, pa došla korona. Videćemo šta ćemo dalje.

Izvor: blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.