SAZNALA SAM DA SAM TRUDNA: Kad sam rekla dečku, oblio ga znoj – A ONDA URADIO OVO!

Info

Dečko i ja smo 4 godine u vezi, oboje idemo na fakultete i jednostavno se omaklo.

Saznam ja da sam trudna i ‘jedem’ se cijele nedjelje kako da mu kažem, mladi smo, isplanirao je vjerovatno svoju budućnost, školuje se, da li mu baš sada ‘treba’ dijete…

Nisam mogla noću da spavam. Riješim jednog dana ozbiljno da popričam s njim i kažem mu da razmisli dobro šta će da mi kaže i da ću razumjeti baš svaku reakciju, očekujem i najgore ako treba. I kažem mu da sam trudna, a on zinuo i napravi blago-teleću facu, pa razvuče osmijeh od uha do uha koji nikad do tad nisam vidjela na njegov licu.

Krene da me grli i ljubi da se krsti i zahvaljuje Bogu i da se dere: ‘POSTAĆU ĆALE, JE*OTEEE! ‘ Volim ga još više. Planiramo vjenčanje uskoro.

BONUS:

Na Balkanu, uspješan može biti samo onaj ko se uklapa u šablon. Uglavnom politički. Na Balkanu, bogat je onaj ko izgleda bogato. Skupa odjeća, auto, rasipanje. Na Balkanu, siromašan čovjek je dobar i pošten, a bogat loš. Na Balkanu je pohlepno željeti promijeniti posao jer neko nema nikakav. Na Balkanu, dobar vjernik je onaj ko je nacionalista i mrzi druge vjere. Na Balkanu, dobar domaćin je onaj koji nikad nije ušao u kuhinju. Na Balkanu, dobra supruga je ona koja sve sama sprema, sramota je imati pomoć. Na Balkanu, uspjeh je oženiti se/udati i dobiti dijete. Nema veze što nema novca za normalan život, snaći će se. Na Balkanu, uspjeh je ako sin trenira fudbal, a kći ide na ples. Obrnuto nije OK. Kursevi jezika su isto OK, ali su skupi. Bolje uložiti u još jedan sprat kuće koji se nikad neće opremiti. Na Balkanu je OK potrošiti brdo novca na ljetovanje u Crnoj Gori ili možda Hrvatskoj, druga putovanja su rasipanje. Na Balkanu nije OK ne uklapati se u bezbrojne šablone. Zbogom, Balkane.

————

Godinu i pol dana sam bio u vezi sa curom druge vjere. Nedavno smo prekinuli, i tek sada vidim koliko je zapravo zatucan narod. Selo u kojem živim je manje, i svi znaju sve i svakoga. Glavna tema sela je da sam ja prekinuo s muslimankom, i svi mi na tome “čestitaju”, govore mi da sam se spasio. Scena, kada mi tata mog najboljeg prijatelja govori kako sam super stvar napravio i kako bi bila sramota za moje roditelje da sam nastavio tu vezu, a ja samo slušam i ne vjerujem. Ne mogu vjerovati da ljude toliko pate stvari koje ih se ne tiču. Mrzim zatucani balkan.

————–

Sebično sa moje strane ali… Stvarno bih voleo da se završi ova 2020 godina jer me je toliko ubila da više ne znam šta da radim. Najzad smo kupili stan o kojem smo maštali, krenulo renoviranje, ideje za sređivanje… Trenutna situacija je takva da me je ostavila (imali smo probleme), onda doživim saobraćajnu nesreću, uz to joj nađem i poruke od kolege sa posla da se viđaju ko zna koliko. Kreće korona i policijski čas, sam u kući u kojoj smo trebali da živimo zajedno pre stana. U tom trenutku niko od drugara nije ni znao za situaciju oko razvoda. Dete i dalje misli da nisam tu zbog korone i to me ubija. Svaki put kada ga uzmem i kada mi kaže kako ćemo da budemo zajedno u novom stanu samo ovo da prođe, mislim da mi otpadne jedan deo srca. Ne spavam, ne jedem i tako već par meseci. Prosli mesec zamalo da imam još jedan udes. Ne mogu više, pucam…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.