Rješite mozgalicu: Koji lift je sigurniji?

Zanimljivo

Tom je primio poruku u kojoj piše da je serijski ub0jica tek uočen kako ulazi u njegovu zgradu i odlučio je pokušati pobjeći iz zgrade.

Dok je čekao, dva lifta su istovremeno stigla na Tomov sprat i u oba je bio jedan tip koji je izgledao vrlo sumnjivo.

Koje lift treba uzeti?

Dobro razmislite…

Samo je jedan jasan dokaz.

A sada pogledajte tačan odgovor:


Da li ste uspjeli iz prve?

BONUS:

Uvek kada pomislim da život i nije baš toliko komplikovan i težak setim se prvog komšije koji je pre nekoliko godina nehotice ubio svog druga u lovu kada je bila organizovana hajka na vuka. Nije bio u zatvoru jer izgleda nije bio on sasvim kriv i njegov drug se nalazio tamo gde ne sme, zbog kajanja je nekoliko puta pokušao sebi da oduzme život, ali na sreću su ga uvek sprečavali u tome. Tada je javno pred celim komšilukom sekirom slomio pušku, zapalio drvene delove, bacio one metalne i od tada retko kada izlazi iz kuće, ne priča ni sa kim, često se može videti kako sedi u dvorištu i plače i iskreno mi je žao tog čoveka jer se vidi da preživljava pakao. Pre tog događaja je bio veseo, omiljen u komšiluku, zbijao šale na dnevnom nivou, imao prelepu devojku i bio stvarno srećan čovek.

Mama mi je profesor na fakultetu, tata jedan od najboljih pedijatara u Srbiji, a sestra vrstan naučnik iz oblasti biologije za koju će se tek čuti. Sa druge strane ja sam završio trogodišnju srednju za dekoratera zidnih površina, narodski rečeno za molera i skroz se posvetio tom poslu. Poštujem i znanje, i pamet, i škole, i uspehe ali se nisam pronašao u tome. Ni mama ni tata nemaju problem sa tim, često me preporučuju svojim prijateljima i kolegama i ponosni su na mene, ali se setra ponaša kao da sam crna ovca u porodici i kao da sam neko ko samo bruka familiju pa me tako nikada ne pominje pred njenim društvom što sam saznao nedavno kada je dovela neke svoje kolegenice koje su se čudile kako im ona nikada nije rekla da ima brata. Malo me boli to jer ja nju poštujem i volim i svima pričam kako sam ponosan na nju dok ona mene ni da pita kako sam kada se uveče skupimo svi posle radnog dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.