RJEŠENJE ĆE VAS IZLUDITI: Mozgalica koja je mnoge namučila koja čaša će se prva napuniti?

Info

Tokom dana naši umovi su stalno ispunjavali informacije, a vikend je idealno vrijeme da odmorimo glavu od silnih obaveza.

Stoga je ponekad dobro sjesti i “izliječiti” mozak nekim vježbama.

Naizgled jednostavnu mozgalicu, koju ipak većina ne uspije riješiti.

Pitanje glasi: Koja čaša će se prva napuniti?

Dobro pogledajte sliku u nastavku…

Da li ste uspjeli? Ako je vaš odgovor ČAŠA 3, onda spadate u 40 posto osoba koje tačno odgovore!

BONUS:

Najveća želja mi je da nabavim malog majmuna, da mu navučem pelene i odvedem ga u park gde su deca. Pa kada bi me neka od majki pitala zašto vodim majmuna za ruku, rekla bih: “Da li ste upravo moje dete nazvali majmunom? ! ” To mi je želja čisto kako bi prestale da mi, dok šetam kuče, stalno dobacuju “šetaj dete umesto kučeta”. Ja bih šetala decu da mogu da ih imam. Ali avaj, to nije mogućnost, barem medicina tako kaže. Gledajte svoja posla, ljudi. Svako svoju brigu vodi.
———

U jeku koronavirusa sam uspeo da pronađem hlor u jednoj apoteci kao dezinfekcijono sredstvo (prašak za pravljenje rastvora) , i napravio dve male dežobarijere za noge na ulazu u zgradu i početku stepeništa. Redovno dosipam novi rastvor u barijere i svaku noć (oko 1-2 ujutru kada se narod smiri) isprskam stepenište i prebrišem gelender u prizemlju i prvom spratu, zajedno sa ulaznim vratima zgrade. Nedavno sam kroz vrata čuo nekog od starijih komšija – “Ne znam ko ovo radi, ali izgleda da imamo našeg anđela čuvara”. Samo nek ste vi meni živi i zdravi.

—-

Drugarica se naljutila na mene jer ne želim da joj dođem na rođendansku zabavu. Slavi u stanu i dolazi oko 10ak ljudi, a to su sve oni koji svaki dan izlaze po kafićima, prave žurke, grle se i ljube, ne poštuju nikakve mere bezbednosti. Pored mene, na žurku neće doći samo još jedna devojka kojoj je majka u bolnici, u kritičnom stanju zbog virusa. Drugarici je sve to “glupost” i “preterivanje” i kaže da je razočarana jer smo odbile odlazak na njen rođendan zbog virusa. Neka, meni je moje zdravlje, kao i zdravlje mojih članova porodice bitnije nego bilo kakav rođendan.