RIJEŠITE SE HEM*ROIDA U 24 SATA: Uz Samo Jedan Sastojak Iz Kuhinje Vašim Mukama Će Doći Kraj!

Zdravlje

Jabukovo sirće je uistinu čudesan sastojak prisutan u gotovo svakom domaćinstvu.

Često se koristi za liječenje mnogih zdravstvenih uvjeta, uključujući hemoroide – primjena oko zahvaćenih područja ili konzumiranje može donijeti potrebno olakšanje.

Ova metoda se može koristiti za liječenje i unutarnjih i vanjskih hemoroida, kao i krvarenja hemoroida.

Evo kako ćete to izvesti:

Natopite vatu u sirće i primijenite na vanjske hemoroide i držite na pola sata. Ponovite postupak dva puta dnevno ako je potrebno.

Zaleđen jabukovo sirće je odličan za liječenje unutarnjih hemoroida – zamrznuti ocat u obliku metka i ubacite ga u anus (slično kao čepiće) za olakšanje.

Nevjerovatni tretman sa sirćetom će dati rezultate u samo jednom danu! Međutim, budite svjesni da bi trebali jesti samo mekanu hranu 3 dana nakon tretmana.

SVE ZDRAVSTVENE PREDNOSTI JABUKOVOG SIRĆETA

U svojstvu obloga ili sredstva za utrljavanje, jabukovo sirće se takode primijenjuje kod proširenih vena; u kombinaciji sa unutrašnjom upotrebom sirćeta, prelaskom na zdraviju ishranu i cišćenjem organizma, postižu se dobri rezultati.

Na isti način, jabukovo sirce olakšava i neke reumatske bolesti i otklanja osećaj stalnog umora, na koji se žali sve više ljudi.

Nerazblaženim jabukovim sirćetom ispira se grlo kod prvih znakova prehlade, a vrlo je preporučljivo ponijeti na put (pogotovu ljeti) bocicu sirćeta da bi se spriječile nelagodnosti u probavi koje se obično vezuju za promjenu vode i hrane.

sirce

U ishrani sportista, ali i intelektualaca, jabukovo sirće i njegova kombinacija sa medom trebalo bi da zauzmu važno mjesto. Ovo sirće je prebogato kalijumom, a on utiče na rad mišica i nerava, a učestvuje i u biohemijskim procesima na ćelijskom nivou.

Ako ste sa svojim ljekarom isključili druge uzroke, a osjećate slabost, pospanost, grčenje i bolove u mišicima, vjerovatno vam samo nedostaje kalijum; kura sa jabukovim sirćetom dat će ubrzo odlične rezultate.

PROTIV HRONIčNOG UMORA

Pomiješati tri kašicice jabukovog sirćeta sa šoljom meda, sipati u teglu i uzimati svako veče pred spavanje po dvije kašičice ove mješavine.
Drugi način je kasičicu sirćeta sipati u casu vode i piti za vrijeme ručka.

PROTIV GLAVOBOLJE

Popiti času vode u kojoj su razmućene dvije kašike meda i dvije kašike jabukovog sirćeta.

PROTIV OPEKOTINA

Na opekotinu nanijeti jabukovo sirće nekoliko puta. To ce sprečiti pojavu plika i ublažiti bol.

ZA SNIŽAVANJE KRVNOG PRITISKA

Tri puta dnevno piti času vode sa dvije kašičice jabukovog sirćeta.

ZA ISPIRANJE GRLA

U času vode sipati kasicicu sirćeta i ispirati grlo na svaka dva sata.

PROTIV BOLOVA U SINUSIMA

Na svaki sat, sedam puta popiti času vode u kojoj je razmućena kašičica jabukovog sirćeta

PROTIV EKCEMA

Oboljela mjesta mazati jabukovim sirćetom četiri puta dnevno i tri puta u toku noći. Ubrzo ce ekcem i svrab nestati.

ZA MRŠAVLJENJE

Svako jutro na prazan želudac piti času vode sa jednom do dvije kašičice sirćeta ili uz svaki obrok popiti času vode sa dvije kašičice sirćeta. Terapija traje dva mjeseca. Jabukovo sirće utice na sagorijevanje suvišnog masnog tkiva.

PROTIV PROŠIRENIH VENA

Svakog jutra i večeri istrljati cistim jabukovim sircetom kozu preko proširenih vena i dva puta dnevno popiti času vode sa dvije kašičice sirćeta. Ova terapija traje mjesec dana.

PROTIV MITISERA

Jedan dio jabukovog sirćeta izmiješati sa osam dijelova vode i tom tečnoscu tri puta dnevno prskati lice.