Prosipate li ULJE POSLIJE PRŽENJA U ODVOD? Pravite veliku grešku, evo šta biste trebali uraditi s njim

Zanimljivo

Ulje za kuhanje i motorno ulje nikada ne smijete bacati bez pridržavanja mjera predostrožnosti.

Ulje za kuhanje moglo bi prouzročiti probleme s pročišćavanjem vode ako ga jednostavno bacite u odvod sudopera, WC-a ili ga jednostavno ulijete u kantu za smeće. Također može oštetiti kuhinjski sudoper i odvod. S druge strane, motorna ulja su proizvodi na bazi nafte i mogu lako kontaminirati bilo koju vrstu površine, uključujući žive organizme.

U tim je slučajevima najbolje odnijeti ih u centre specijalizirane za liječenje ove vrste proizvoda. Trenutno se provode određene inicijative i istraživanja za stvaranje biodizela od ulja za jelo kako bi se smanjio njegov utjecaj na okoliš.

BONUS

Dečko me je zaprosio sa prstenom od 20.000 dinara. Rekla sam ne. Stvarno mi nije bitna vrednost prstena, ali me je povredilo to što je samo 20 hiljada. Zašto samo? Zato što on toliko zaradi u 5 minuta. Zato što mu je svaki poklon za druge ljude skuplji od 500e. Da me je zaprosio bez prstena pristala bih odmah. Ovako sam videla koliko se nije potrudio oko mene jer je svratio u zlataru i kupio prvi koji je ugledao. Možete pričati da sam sponzoruša, ali to mogu reći oni koji ne shvataju šta želim reći. Da nema para kupila bih sama sebi prsten. Jesam li ja luda što skupljam mesecima pare da bih njemu kupila sat kakav zaslužuje? Jesam li luda da trošim život na nekoga ko potroši više para kada ide nekome na rođendan? Radije bih bila da nekim ko zarađuje manje od mene, ali da me ceni više nego ovako.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.