“Prije dvije noći muž je htjeo da me baci sa balkona”

Info

Prije dvije noći muž je htjeo da me baci sa balkona… živimo na 11-om spratu solitera.

Ovo mi je drugi brak i mislila sam da gore od prvog muža ne mogu da nađem, ali ova 3 mjeseca koliko sam sada u braku gora su mi od 15 godina koliko sam patila u prvom.

Zgrabio me za kosu i bukvalno odvukao do ruba balkona zato što sam mu rekla da želim da se razvedemo. Na rubu balkona me pitao “Jel stvarno želiš da me ostaviš???” i gurnuo me preko. I sad se tresem od straha. PSIHOPATA! Da sam barem ranije znala kakav je…

Živa iz braka neću izaći, tako mi je rekao! Ne znam šta da radim… više njegove svakodnevnE ispade ne mogu trpiti, nejgovo alkoholiziranje, maltretiranje, a moram, jer ga ne mogu, NESMIJEM ostaviti

—-

BONUSI:

Moj dečko radi u jednoj firmi gde se nedavno zaposlila jedna cura koja zaista izgleda top. Od stasa, oblina, lica, kose, osmeha… Prelepa je i prezgodna. Šef je zadužio baš mog dečka da joj pomaže, podučava je i vodi računa o njoj na poslu. Od kad se to desilo i od kad sam saznala ko je ta cura, ja prosto nemam mira. Ne mogu reći da mu ne verujem, zajedno smo 4 godine, ali prosto mi je nemir to što provodi 8h dnevno sa njom i često posle posla odu zajedno na kafu da joj još nešto dodatno objasni i posavetuje je u vezi njene pozicije na poslu. Znam da je suludo ljubomorisati jer ja tu ne mogu ništa promeniti, ruke su mi vezane jer oni moraju svakodnevno biti zajedno na poslu i mislim sa bih mogla dovesti samo do situacije svadje sa momkom i opet ništa pametno nisam uradila. Samo me je jako strah da se u nekom momentu neće početi zaljubljivati u nju, da će ga osvojiti jer ona je slobodna, a čini mi se mane nema. Samo želim da ovo nekako prestane, ne znam kako, ali me previše izjeda.

—–

Kada sam bila mala, volela sam da se igram sa decom iz komšiluka. Kada su oni dolazili kod mene, ja sam sa njima delila sve ono što ja jedem, hranu slatkiše itd. Tako me je mama učila. Sećam se kada sam ja otišla jednom kod njih i njihova majka je dala samo njenoj deci sladoled, meni nije. Ja sam sedela i gledala ih kako jedu, ona je to posmatrala. Još uvek me to boli kada se setim. Naravno danas se ta žena čudi zašto joj se ne javim kada je vidim, ali ne zna da se ja svega sećam. Sada sam udata, kada budem imala svoje dete, učiću ga da deli sa drugom decom kao što je moja majka mene učila.

———-

Prije 4 godine bila sam kuma na vjenčanju. U to vrijeme radila sam za minimalac, 250e. Roditelji također rade za minimalac tako da sam sve sama financirala. Cijelu ušteđevinu od te jadne plaće sam potrošila za svatove, ni dinar nije ostao da potrošim na sebe. Kumi sam pomogla sve što sam mogla, kupila korisne i kvalitetne poklone, radila dekoracije s njom iako sam bila mrtva umorna od posla. Sada je ovakva situacija- ja se njoj javim svakih 5 dana, ona odgovori kratko da me riješi s liste. Jednom u mjesec dana se ona sjeti da pita kako sam ja. Iako su dobro situirani, za rođendan se ne trudi da kupi neki koristan poklon, uglavnom budu neke gluposti koje mi ne koriste iako ja njoj uvijek uzmem nešto korisno. Kada sam prvi put išla u njihovu kuću, uredno sam donijela i poklon za useljenje počastila me malom činijom smokija iako je za muževe prijatelje, inače isto dobro situirane pripremila večeru. Osjećala sam se baš jadno. Žao mi je truda, vremena,muke i novca koji sam potrošila na nju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.