PRIČA O KĆERKI I ZADNJOJ ALIMENTACIJI

Info

OTAC:
-“Kad se večeras vratiš majci, daj joj ovu kovertu i reci joj da budući da ti je sada 18 godina, ovo je posljednji ček koji će ikada vidjeti od mene za alimentaciju. Tada se odmakni i promatraj izraz na njenom licu.”

KĆERKA
-“Mama, otac me je zamolio da ti predam ovu kovertu. Rekao je da ti kažem da budući da sam sada napunila 18 godina, ovo je zadnja isplata alimentacije koju ćeš ikada dobiti. A sada bih ja trebala se odmaknuti i promatrati izraz tvog lica.”

MAJKA:
-“Idući put kad posjetiš oca, reci mu da nakon 18 godina sam konačno odlučila da ga obavijestim da on nije tvoj otac … a tada se odmakni i promatraj izraz na njegovom licu.”

BONUS priča:

Majka i otac su imali tešku nessreću. Završili su u bolnici sa teeškim ozljedama i u komi. Imali su tri kćeri i sedmogodišnjeg sina. Djeca su puno vremena provodila moleći se da im Bog spasi roditelje.

Jednog jutra kod njega su pronašli poruku napisanu nezgrapnim dječjim rukopisom. Uspio je pročitati “Dragi Bože, ako moram birati između oca i majke, molim te draga spasi mi majku, a oca mi uzmi sa sobom.”

Doktor je znao da djeca stalno dolaze moliti i pretpostavio je po rukopisu da je poruku napisao dječak. Kad su se djeca došla moliti, doktor je čekao da završe i onda upitao dječaka zna li tko je napisao poruku.

Kad je ovaj potvrdio da je on autor poruke doktor je pitao zašto je zamolio Boga da ako mora birati između oca i majke neka mu ostavi majku na životu, a neka oca uzme sa sobom.

Ja ću narasti i postat ću jak i moći ću da zamjenim svoga oca u poslovima, ali tko će mi zamijeniti majku”.

Doktor na to, vidno potresen, ostade bez riječi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.