POUČNA PRIČA: Otac je rekao svom sinu…

Info

“Otac je rekao svom sinu: diplomirao si s odličnim uspjehom, evo ti na poklon onaj auto koji sam kupio prije puno godina… Zbilja, dugo “leži” u garaži… Ali prije nego ti ga dam, odvezi ga na plac gdje prodaju rabljene automobile na kraju grada i reci im da ga želiš prodati i vidi koliko će ti novca oni ponudit. Sin je otišao na plac rabljenih automobila, vratio se ocu i rekao: “Ponudili su mi 1.000€ jer izgleda vrlo istrošeno.”

Otac je rekao: “Odvezi ga sad u zalagaonicu.” Sin je otišao u zalagaonicu, vratio se ocu i rekao: “Zalagaonica je ponudila 100€ jer je to zbilja jako stari auto.”

Otac je zamolio sina da ode u auto-klub i pokaže im auto. Sin je odvezao automobil i u klub, vratio se i rekao ocu oduševljeno: “Neki ljudi u klubu ponudili su 100.000€ za taj auto, jer vele da je to Nissan Skyline R34, kultni automobil i potražnja za njim je OGROMNA. Otac je rekao sinu: “Htio sam da znaš da pravo mjesto cijeni PRAVU VRIJEDNOST.”

Ako te ne cijene, ne brini, znači da si na pogrešnom mjestu i u pogrešnom društvu. Oni koji znaju tvoju vrijednost su oni koji te cijene i drži se njih… Nikada ne ostaj tamo gdje nitko ne prepoznaje i ne cijeni tvoju istinsku vrijednost.”

BONUS:

Ja ni danas ne razumem zašto je moj dečko izabrao mene, realno gledano prosek sam u fizičkom smislu, šta više štreber sam, tako sam se i oblačila/oblačim. On u svemu iznad proseka, posebno po izgledu. Toliko se trudio oko mene, a ja ga mesec dana odbijala jer sam mislila da me zeza ili da je neka opklada. Kada ga pitam što je izabrao curu sa 10kg viška, on kaže da je pao na moj morbidni smisao za humor i generalno na to što sam uvek raspoložena i što se uvek smejem. Već godinu dana imam razlog da budem srećna i da se još više smejem. Željko obažavam te, tvoja M 🙂

—-

Prije 5 dana sam saznala da sam usvojena. Imam 22 godine i to su vješto krili od mene. Od početka mog odrastanja sam imala osjećaj da nisam njihova kćerka. Nijedne slike nema na kojoj je mama (i dalje je tako zovem) trudna ili gdje slave moj prvi rođendan. Kada sam imala 18 mjeseci usvojili su me, jer nisu mogli imati djece. Moj tata je profesor engleskog jezika a mama je advokat. Ja studiram elektrotehniku. Uvijek sam se smijala i prebacivala im to kako sam ja izrod u porodici i da jedina znam matematiku. Na kraju ja jesam izrod, jer nisam njihovo biološko dijete, ali ja te ljude osjećam kao biološke i volim, oni su i dalje moji roditelji. Bilo mi je teško prvi dan, nisam ih htjela vidjeti uopće. Biološke roditelje ne želim tražiti, jer da su me htjeli i željeli naći, do sad bi me našli. Razmislila sam i shvatila da su moji roditelji (koji su me usvojili) učinili nešto lijepo, za sebe, za mene, za nas. Imam sreću pa su me odgojili fini i čestiti ljudi. Mama i tata volim vas.

—-

Moja drugarica je nasledila četvorosoban stan u centru grada, a otac joj je preko veze našao posao u struci čim je diplomirala, pritom joj njeni daju po par stotina eur mesečno “za džeparac”. Ja nisam uspela da se zaposlim u struci, radim za minimalac i živim s roditeljima jer nemam para da se osamostalim. I onda meni ta drugarica drži predavanja i soli pamet o tome kako mi je vreme da se odselim od mojih, blam je imati 25 godina i živeti s roditeljima, nije joj jasno kako to da ja ne mogu da plaćam kiriju iako zna da radim za 250e, što je manje od džeparca koji njoj roditelji daju. Kada mi je na kraju rekla “nađi cimerku”, pukao mi je film i pitala sam je da li ona hoće da mi bude cimerka i da živimo zajedno u njenom stanu, ionako joj 3 sobe ne služe ničemu, kad joj je već toliko stalo do toga da se odselim od mojih. Samo je rekla “ne, ja volim svoj mir” i nakon toga počela da me izbegava. Valjda se uplašila da joj se ne uselim u stan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.