OVO JE PORODICA KOJA JE POGINULA U UDESU U BOSNI I HERCEGOVINI! Osvanule tužne poruke, ali i detalji nesreće

Hronika

Ustravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila u mjestu Čađavica, kod Mrkonjić Grada, poginuli su Emir Temimović, njegova supruga Ramajana i njihova četvoromjesečna beba.

Temimović je bio profesor na Odseku za geografiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu.

789-censored
– Došlo je do sudara kamiona “mercedes i automobila “reno”, pri čemu su smrtno stradale tri osobe. Radi se o supružnicima koji su na mjestu ostali mrtvi, dok je njihova beba prevezena u Dom zdravlja i nažalost ljekari su samo mogli da konstatuju smrt – rekla je Božana Vulin, portparol PU Mrkonjić Grad.

Ona je navela da je uviđaj obavio dežurni tužilac i saobraćajna policija PS Ribnik. Naloženo je da se uradi obdukcija tijela stradalih, kao i sva potrebna vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok i okolnosti nesreće.

“Dr. Emir Temimović Ne znam sta bih rekao… Supruga, beba, moj drug, moj školski drug… odasli smo zajedno, družili se dok nas životni izazovi nisu razdvojili i rasuli svukud po svijetu. Tako mi je žao… i teško. “Kad odu ljudi, shvatis da si ih volio, da će ti faliti čim odu. Već nedostaju…” piše u oproštajnoj poruci jednog prijatelja

Vozač automobila u kojem se nalazila beba je iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i podletio pod kamion.

– Vozač “renoa” je iznenada skrenuo u stranu i udario u kamion. Nejasno je šta je dovelo do toga, jer je put ravan, nije bilo klizavo, vidljivost je bila dobra. Nikoga nije preticao… Vozio je prema Mrkonjić Gradu kada je iznenada skrenuo u lijevu stranu i podlijetio pod kamion koji je naišao iz suprotnog pravca – kaže izvor blizak istrazi.

Od profesora se teška srca opraštaju kolege i svi koji su ga poznavali, njihova srca su neutješna.

Novi.ba/Srbiajdanas