Ovako nas varaju: 11 tајni koje vam zaposleni u prodavnicama brze hrane ne žele priznati

Info

Brza hrana je postala svakodnevnica u našim životima, pa joj često ne možemo odoljeti pri samoj pomisli na nju.

Ovo su tajne i trikovi koje koriste zaposleni kako bi vas privukli da jedete više i češće, a o tome šute:

1. Svi sendviči imaju manje-više isti okus

Da ne postoje začini i varijante slatkog, slanog i kiselog gotovo svi recepti bi imali sličan okus. Okus uglavnom zavisi od začina u mesu i sosovima.

2. Pljeskavice su instant

Pljeskavice se prže za 30 sekundi jer su prethodno bile zamrznute na niskim temperaturama.

3. Sendviči se prave da se brzo pojedu

Još jedan trik – sendviči i dodaci su osmišljeni tako da ih ne treba mnogo žvakati. Dovoljno je žvakati 12 do 15 puta prije nego što progutate zalogaj. A što manje žvaćete to ćete količinski više pojesti.

4. Boje na logo-u pojačavaju apetiti

 

Crvena i žuta boja su sa razlogom prisutne na gotovo svakom logo-u brze hrane. Ovo se obično tumači kao „teorija o kečapu i senfu“, jer su to boje dodataka koje po navici stavljamo u svaki sendvič.

5. Glavni cilj – da vam prodaju što više

Dokazano je da je čovjeka mnogo lakše navesti da kupi nešto što nije planirao ukoliko mu je to direktno ponuđeno. Zbog toga, zaposleni na kasi nikada ne koriste riječ „ne“. Umjesto „ne želite?“ oni vas pitaju „želite li da probate…?“, „sa krompirićima?“, „uzet ćete i…?“

6. Prosječna čaša napitka – greška

Prosječna čaša pića bi bila prosječna kada bi imalo samo 3 veličine. Međutim, budući da ima veličina kao što su super velika i ekstra velika, „prosječna“ čaša je zapravo mnogo veća u nizu. A čovjek ima tendenciju da bira zlatnu sredinu, pa tako i nastaje greška.

7. Меso sa roštilja – iluzija

Tragovi na mesu koji čine da ono izgleda kao pečeno na roštilju su svakako privlačni, ali su, nažalost, lažni. Ti tragovi se prave još prilikom zamrzavanja.

8. Salate nisu zdravija alternativa

 

Koliko god vam izgledale svježije i zdravije od mesa, preko salata se nerijetko dodaje aditiv kako bi duže ostale svježe. Iako se smatra da je 100% bezbjedan, aditiv je ipak nezdrav.

9. Јајa u sendvičima nisu čista jaja

Tačnije „svježa jaja“ su mješavina jaja i još nekoliko dodatnih aditiva.

10. Gazirani sokovi se razlikuju od onih u flašama

Sigurno ste primijetili da su gazirani sokovi u prodavnicama brze hrane različiti od onih koje uobičajeno kupujete u prodavnicama. Tajna je u tome što se koncentrat soka i voda miješaju na licu mjesta, u mašini sa koje se i toče, pa zbog toga imaju svježiji okus.

11. Hrana nije „za ponijeti“

Većina recepata gubi originalni sočni ukus nakon samo nekoliko minuta. Tačnije, krompirići su svježi 5 minuta, a hamburger je ukusan u prvih 20 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.