OVAJ TRIK ME SPASIO: Htjela sam bacit zagorjelu PEGLU i kupiti novu, a onda mi je SVEKRVA OTKRILA GENIJALNU STVAR – EVO ČIME SAM OČISTILA

Info

Svi ga pijemo protiv bolova i za temperaturu, a čini čuda i za prljavštinu

Paracetamol, lijek koji se koristi za skidanje temperature i protiv bolova zapravo je vrlo korisno sredstvo i za čišćenje pegli.

Trik sa ovim lijekom postao je viralan na društvenim mrežama, a postoji više razloga zbog čega je tako popularan. Osim što uklanja zagorjele naslage sitnih vlakana i prljavštine, vraća sjaj metalu a da ga ne oštećuje.

Greška koji većina ljudi radi kada čisti peglu jeste da jakim abrazivnim sredstvioma i žicom uklanja naslage, a rezultat je izgrebana i oštećena ploča.

Ova trik je na mrežama podelila majka i domaćica Lora iz Severnog Jorkšira:

“Pakovanje paracetamola me je spasilo od kupovine nove pegle”, napisala je i dodala kako je negde pročitala da će paracetamol koji se utrlja u gvožđe učiniti da naslage nestanu, a metal će sijati kao nov.

Kako ovaj metod funcioniše?

Potrebni su vam sljedeći materijali:

– 1 tableta paracetamola

– pinceta

– čista krpa

Prvo što treba da uradite jeste da zagrijete peglu. Pincetom uhvatite tabletu paracetamola i njom trljajte dijelove metala koji su zaprljani. Kada završite, isključite peglu i očistite je krpom. Budite pažljivi kada brišete peglu, jer je još uvijek vruća.

Eto, to je cijela mudrost!

(Mondo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.