Skip to content

“Otvorila mi je njegova žena koja je trudna…”

“Otvorila mi je njegova žena koja je trudna…”

“Prije deset godina ostavila sam tek rođenu bebu i dečka i otišla u jedan manji grad u Engleskoj.

On je rekao da ako odem ne želi ni da čuje za mene i to sam ispoštovala, nisam se ni javljala ni vračala kući deset godina. Sad sam došla i pokucala im na vrata. Otvorila mi je njegova žena koja je trudna s njihovim drugim djetetom i pustila me u kuću (bila je sama, a mi se znamo iz viđenja od prije).

Rekla je da se ja jako rijetko spominjem i da moje djete nju zove mama.

Kad je on došao s djecom svi smo se skamenili, a kad sam vidjela moje djete samo sam počela plakati. Rekao mi je lijepo i smireno da izađem van. Godinama nisam ni razmišljala o njima, a sada bih rado bolje upoznala svoje djete. Ne želim ništa više, samo da malo porazgovaramo.”

BONUS:

Drugarica se naljutila na mene jer ne želim da joj dođem na rođendansku zabavu. Slavi u stanu i dolazi oko 10ak ljudi, a to su sve oni koji svaki dan izlaze po kafićima, prave žurke, grle se i ljube, ne poštuju nikakve mere bezbednosti. Pored mene, na žurku neće doći samo još jedna devojka kojoj je majka u bolnici, u kritičnom stanju zbog virusa. Drugarici je sve to “glupost” i “preterivanje” i kaže da je razočarana jer smo odbile odlazak na njen rođendan zbog virusa. Neka, meni je moje zdravlje, kao i zdravlje mojih članova porodice bitnije nego bilo kakav rođendan.

Mislim da je stvarno jadno kad stariji studenti muvaju djevojke s prve godine koje ne znaju da su ženskaroši i još jadnije kad muvaju naivne sramežljive djevojke koje bi im bile samo brojke. A još jadnije je kad igraju na kartu slomljenog srca i nemogućnosti vezanja jer su se zaljubili zbog odjeba i nedostatka pažnje egu. Držite se ovih koje lete oko vas i ne zavlačite djevojke samo zato jer niste imali svaku pa da se riješite tog emocionalnog tereta.

No comments yet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Comments (0)