OPREZ! AKO OVO DANAS KAŽETE, EVO ŠTA ĆE SE DESITI ZA 10 GODINA: Imamo tužnu vijest!

Info

edmica za sedmicom prolazi u neprestanoj gužvi, a iza svega toga često nam nedostaju najvažnije stvari. Ipak, mogu proći godine da se to shvati.

1. DESTRUKTIVNA VEZA

Mnogi ljudi su u destruktivnoj vezi jer se boje biti sami. Ipak, desetinama godina kasnije postaje jasno da je bolje biti sam nego živjeti s osobom koja donosi puno razočaranja, boli i uvreda.

2. PROVODILI STE MALO VREMENA SA NAJMILIJIMA

U ciklusu radnih i kućnih obaveza mnogi od nas vrlo malo obraćaju pažnju na svoje voljene. Nažalost, to često shvatimo u tragično vrijeme: djeca odrastaju i započinju samostalan život, topli odnosi sa supružnicima nestaju, roditeljima se dogodi nešto tragično.

3. BESPOTREBNO TROŠENJE VREMENA

Gledanje TV emisija, čavrljanje na društvenim mrežama, igre putem telefona – sve to uzima puno vremena. Ipak biste ga mogli potrošiti na mnogo korisnije stvari i time značajno poboljšati kvalitetu svog života.

4. NEZDRAV NAČIN ŽIVOTA

Uništavamo svoje zdravlje kad se svaki dan prepustimo iskušenjima i imamo loše navike. Pa čak i ako se čini da je naše zdravlje sada u redu, nakon nekog vremena najvjerojatnije ćemo osjetiti posljedice tako neozbiljnog odnosa prema njemu.