Nedjeljom se rađaju velokodušni, ponedjeljkom jaki: Kojeg dana u sedmici ste rođeni?

Info

Datum rođenja, sa astrološkog aspekta, može da otkrije naše glavne osobine i ono čemu težimo u životu.

Međutim, na nas imaju utjecaja i dani u sedmici koji su svoja imena, u stvari, dobili prema planetama i utjecajima koje one imaju na nas.

Ponedjeljak je Mjesečev dan, utorak Marsov, srijeda Merkurov, četvrtak Jupiterov, a petak Venerin dan. Saturnov dan je subota, a nedelja je Sunčev dan. Dan rođenja, pod utjecajem određene planete, između ostalog utječe na naše ukuse i talente, kao i na odnos prema ljubavi i poslu.

PONEDELJAK – dan pod vlašću Mjeseca

Žena – Vrlo ste senzibilni i nježni, i, uvijek slijedite svoje srce. Uživate u harmoničnom životu, zbog čega umijete da se prilagodite partneru i podvučete mu se pod kožu. Svoja topla osjećanja uvijek rado dijelite sa drugima, a do svog punog izražaja dolazite u ulozi majke. Dopadaju vam se stabilni i iskreni muškarci, a u ljubavi tražite sigurnost.

Muškarac – Posjedujete bogatu maštu, ne volite samoću i utjehu često nalazite u nježnim osjećanjima koja prema vama pokazuju druge osobe. Vrlo ste požrtvovani za članove svoje porodice, jer samo u okrilju svoga doma, pronalazite istinsku sreću i smisao života i stvaranja.

Unsplash

UTORAK – dan kojim upravlja Mars

Žena – Veoma ste strastveni i umijete da zavodite. Iako je vaša potreba za nezavisnošću vrlo naglašena i volite slobodu, znate da budete jako posesivni u odnosu prema partneru. Pošto ljubav često doživljavate kao igru, možete i nesvjesno da poverijedite partnera i nanesete mu bol.

Muškarac – Pored harizmatičnosti i šarma kojim zračite, vrlo ste ubjedljivi i uporni. Krasi vas smisao za humor, osmijeh koji ne skidate s lica i večiti optimizam i entuzijazam. Svoja osjećanja rado delite sa drugima, volite zabave a u društvu ste veliki džentlmen.

Unsplash

SRIJEDA – dan pod utjecajem Merkura

Žena – Kada je ljubav u pitanju, veoma ste nestrpljivi. Volite slobodu, flert ali i avanture i uvijek ste u potrazi za novim iskustvima. Vaša spontanost je urođena, a šarm prirodan. Nikada ne gajite pretjerane snove i iluzije i teško se vezujete za emotivnog partnera.

Muškarac – Veoma ste šarmantni i pričljivi. Zbog vašeg živahnog duha i smisla za humor, mnoge predstavnice nježnijeg spola priželjkuju da budu u vašem društvu. U emotivnoj vezi, najviše se pribojavate monotonije, jer osjećate stalnu potrebu za promjenama.

Unsplash

ČETVRTAK – dan pod vladavinom Jupitera

Žena – Bez obzira na naglašenu potrebu za ljubavlju, možete da živite sami, jer ste vrlo nezavisni. Vaša potreba za flertom i romansama, najviše dolazi do izražaja na putovanjima. Od života volite da uzmete ono najbolje.

Muškarac – Vi ste pravi zavodnik. Istovremeno ste i konformista i neko kome, u zavisnosti od situacije, komfor uopšte nije važan. Umijete istinski da volite, ali ste isto tako i dobar glumac. Iako vas vezivanje i brak pomalo plaše, ipak, vi niste neko ko bi volio da živi sam.

Unsplash

PETAK – dan kojim upravlja Venera

Žena – Veliki ste esteta, romantični ste i senzibilni. Priželjkujete harmoniju u svemu, naročito u emotivnoj vezi. Plašite se samoće a zaštitu za kojom žudite, pronalazite uglavnom u okrilju porodice. Muškarce, takođe, privlačite svojim razoružavajućim osmijehom.

Muškarac – Kada izjavljujete ljubav, vi to zaista i mislite. Ne možete da živite bez nježnosti i potvrde da ste voljeni, pa bez toga ne možete da zamislite ni svoj odnos sa partnerom. Brak, porodica i kuća su vam najvažniji u životu, pa kada pronađate pravu osobu, ostajete s njom dok vas smrt ne rastavi.

Unsplash

SUBOTA – dan pod utjecajem Saturna

Žena – Vrlo ste tajanstveni, nezavisni i originalni. Kao što ne volite da otkrivate mnogo toga o sebi, tako ni svoja osjećanja ne pokazujete tako lako. Za vas, zavođenje je igra intelekta. Iako umijete da odajete utisak ravnodušnosti, veoma ste emotivni i imate potrebu da stalno pokazujete svoja osjećanja onima do kojih vam je stalo.

Muškarac – Ljubavna sigurnost često vam je važnija od strasti, a partner na vas može uvijek računati. Ispod vaše prividne nezainteresovanosti, krije se ogromna nježnost koju ponekad ne umijete da iskažete na pravi način. Vaše reakcije znaju da budu nepredvidive, veoma ste emotivni ali se plašite da drugi ne primijete tu vašu ranjivu crtu.

Unsplash

NEDJELJA – dan kojim upravlja Sunce

Žena – Impulsivni ste, strastveni, puni entuzijazma i rado preuzimate inicijativu. U ljubavi uvijek pravite prvi korak, a u vezi ostajete sve dok vi to želite. Muškarci koji su s vama u vezi, moraju kad tad postići nešto značajno na profesionalnom planu. Nerado pristajete na kompromise i teško vam pada da žrtvujete svoju slobodu.

Muškarac – Ambiciozni ste i veoma sigurni u sebe. Autoritativno ponašanje i samoinicijativa su osobine koje najbolje opisuju vašu ličnost. Volite da pričate, rado slušate svoje sagovornike i prijaju vam komplimenti. Prema ženama se ponašate zaštitnički, a svoju strastvenu prirodu pokazujete im u svakom trenutku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.