NAUČNICA JAVNO poručila DA ĆE IZNIJETI DOKAZE DA JE KORONU STVORIO ČOVJEK

Info

Virologinja koja je tvrdila da je kineska vlada prikrivala izbijanje koronavirusa, kaže da će iznijeti znanstvene dokaze da je virus stvorio čovjek, prenosi DailyMail.

Kineski virolog Li Meng Yan, koja je pobjegla iz rodne zemlje nakon što je javno rekla da je Peking prikrivao činjenicu da se korona virus širi među ljudima, sada tvrdi da će iznijeti dokaze da je virus kreiran od strane čovjeka.

Kineski virolog dr. Li-Meng Yan, na slici, kineski je virolog i uzbunjivač koji vjeruje da su kineska vlada i Svjetska zdravstvena organizacija znale za prijenos KOVID-19 s osobe na osobu mnogo ranije nego što je prijavljeno

Ugledna doktorka Li Meng Jan, koja se specijalizovala za virologiju i imunologiju u hongkonškoj Školi javnog zdravlja, tvrdi je da je Peking dobro znao za koronavirus i prije nego što su se pojavili izveštaji o prvim slučajevima.

Ona je pod prijetnjama bila prinuđena da pobjegne iz Hongkonga u Ameriku, a oglasila sa na “Loose Women” i “Fox News” s tajne lokacije i iznijela nove informacije.

Li Meng kaže da su izvještaji da je koronavirus nastao na pijaci u Vuhanu “dimna zavjesa” i da planira da objavi izvještaj koji, kako tvrdi, dokazuje da je koronavirus čovjek stvorio.

Na pitanje odakle virus dolazi, znanstvenica je odgovorila:

“Ovaj virus nije iz prirode. Dolazi iz laboratorije u Vuhanu. Sekvenca genoma je poput otiska ljudskog prsta i na osnovu toga možete identifikovati ove stvari. Кoristiću ove dokaze da kažem ljudima zašto je ovo došlo iz laboratorije u Кini, zašto su oni ti koji su to napravili”, rekla je doktorka.

Dodaje da će svako, čak i ako nema znanje iz biologije, moći sam da pročita, provjeri, identifikuje i verifikuje njen izvještaj.

Tvrdi da su informacije koje je prikupila prije nego što je pobjegla iz zemlje izbrisane iz vladinih baza podataka i da je njenim kolegama naređeno da “šire glasine o njoj”.

“Izbrisali su sve moje podatke, a takođe su rekli ljudima da šire glasine o meni, da sam lažov, da ne znam ništa… Pokušaće da kontrolišu moju porodicu i prijatelje,” rekla je.

Li Meng kaže da je bila jedan od prvih znanstvenika koji je proučavao koronavirus koji će postati poznat kao Kovid-19, a tvrdi da ju je krajem prosinca 2019. njezin supervizor na Sveučilištu zamolio da istraži neobičnu skupinu slučajeva sličnih SARS-u. koji su izbili u kontinentalnoj Kini.

Kroz svoje medicinske i znanstvene kontakte tvrdi da je slučajno naišla na zataškavanje epskih razmjera, ali njezini dokazi o prenošenju s čovjeka na čovjeka i tvrdnje da je Peking namjerno iskrivio detalje o podrijetlu virusa su ignorisani.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.