Nastaviće da ”bilduje”, makar mu otpale ruke, ali pogledajte ga MALO BOLJE…

Hronika

Mladi ruski bodibilder Kiril Terešin ne odustaje od svog cilja da ima biceps obima 69 centimetara. Ne bi to zvučalo neobično da je u pitanju bodibilder koji koristi tegove – reč o 21-godišnjem mladiću koji ubrizgava sebi ulje u mišiće, što je veoma opasno.

Rus koji živi u Pjatigorsku, u Stavropoljskoj pokrajini, sam pravi tzv. sintol, sintetičku smesu koju ubrizgava direktno u svoje bicepse.

Na taj opasni način je stekao mišiće poput Popaja, koji izgledaju najblaže rečeno neprirodno, modro i čiji je obim trenutno 58 centimetara.

Ovaj bivši vojnik, koji na društvenim mrežama redovno kači fotografije i snimke svog „napredovanja“, hvali se da je njegov metod mnogo jeftiniji, jer za pravljenje sintola koristi maslinovo ulje.

Naravno, i lidokain i benzil alkohol.

Terešin objašnjava: „Da sam koristio pravi sintol, koštao bi me 400.000 rubalja (5.735 evra), ali pošto ga pravim sa, košta me oko 4.000 rubalja (57 evra).

„Oko mesec dana sam pravio i do 10 injekcija i ubrizgavao ih u svaku ruku svaki dan, koristeći špric od 20 mililitara. Nisam osećao nikakve neprijatnosti dok sam to činio… Moje telo se naviklo na to“, ističe Kiril.

„Za mesec dana sam imao 106.000 pretplatnika na Instagramu.“

Amputacija ruku jedan od mogućih ishoda

Šta lekari misle o tome – „sve najgore“, jer ovaj način povećavanja mišićne mase može dovesti do raznih teških infekcija, oštećenja živaca, oštećenja mišića, paralize…

Međutim, to nije najgore što može da mu se desi.

Profesor Jevgenij Lilin kaže da se mladić suočava sa amputacijom ruku, možda ne uskoro ali u budućnosti najverovatnije.

„Jednoga dana apscesi će se razviti, pa upala, a može doći i do infarkta.“

„Loše je što već ubrizgani sintol ili njegov ekvivalent ostaju u mišićima narednih pet do sedam godina, čak i ako prekine da ga unosi“, ističe profesor.

„Unutar ruku ovog čoveka se već nalazi patološki izmenjeno tkivo, koje izgleda kao žele sa umecima. To su apscesi. Sastoje se od ulja ili krvi iz oštećenih sudova. I ne mogu se ukloniti“, dodao je drugi lekar.

A Terešin je do sada u sebe, tačnije svoje ruke uneo oko šest litara ove opasne tečnosti. Sledeći su na redu leđa, grudi, pa ramena.

„Voleo bih da imam više od milion pretplatnika na Instagramu, pa da prekinem da radim to“, planira mladi Rus.

Čak razmišlja i o ponudi da postane glumac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.