Najavljena gradnja novog stadiona – Procenjena vrednost 19,2 mil EUR

Info

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je Novi Pazar, gde je najavio gradnju novog stadiona.

– Mi planiramo izgradnju novog stadiona u Novopazarskoj banji, a procenjena vrednost je 19.200.000 EUR – napisao je Momirović na društvenim mrežama.

On je dodao da je “država spremna da ulaže u izgradnju infrastrukturnih projekata koji podstiču mlade da se bave sportom”.
– Potvrda toga je i izgradnja Atletskog stadiona u Novom Pazaru 2016. godine gde su Ministarstvo omladine i sporta i grad Novi Pazar zajedno uložili 1.200.000 EUR – naveo je on. (e-kapija)

—–

Postojeći stadion u Novom Pazaru je stadion sa više namena u Novom Pazaru. Trenutno se koristi najviše za fudbalske mečeve i on je domaći teren FK Novi Pazar. Kapacitet stadiona je oko 6.900 gledalaca, od toga je samo severna tribina bez sedećih mesta. Stadion se trenutno sastoji od istočne i zapadne tribine, a od aprila 2012. i severne tribine.

Tokom 2011. je urađena rekonstrukcija stadiona, u koju je bilo uloženo oko 2 miliona evra. Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić 12. aprila 2011. otvorio je radove na rekonstrukciji stadiona.

U sklopu prve faze rekonstrukcije obnovljena je istočna tribina i izgrađena potpuno nova pokrivena zapadna tribina, gde se nalaze prostorije kluba, a na obe tribine su postavljene stolice. Takođe je izgrađen i pomoćni teren sa veštačkom travom. U februaru 2012. je počela izgradnja severne tribine, koja je završena u aprilu iste godine.

Pred početak sezone 2014/15. počelo je postavljanje reflektorskog osvetljenja, dok je prva utakmica pod reflektorima odigrana 29. septembra 2014. kada je Novi Pazar ugostio Jagodinu (3:0).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.