NA GROBU ĐOLETA BALAŠEVIĆA OSTAVLJENA PORUKA KOJA SLAMA SRCE: Napisane dvije riječi (FOTO)

Zanimljivo

Đorđe Balašević sahranjen je danas u Novom Sadu u krugu najbližih. Na grobu su položeni vjenci i buketi cvijeća sa porukama koje slamaju srce.

Ispraćaju slavnog kantautora na vječni počinak prisustvovalo je dvadesetak ljudi, a, osim članova najuže porodice i prijatelja, među njima je bio i gradonačelnik Ljubljane koji je ostavio vijenac na kome piše “Prijatelju Đoletu v slovo, Zoran.”

Na jednom od vIjenaca napisana je i poruka “Zauvek tvoji”.

Na grobu stoji i papir na kom piše: “Hvala Đole”, a nacrtano je i crveno srce.

Inače, u Novom Sadu je danas proglašen dan žalost zbog smrti Panonskog mornara.

– Na jutrošnjem sastanku donijeta je odluka da u nedelju, 21. februara, proglasimo Dan žalosti u Novom Sadu povodom smrti velikog Đorđa Balaševića – napisao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević i dodao:

– Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu sa porodicom. Ovo je težak momenat za porodicu Balašević, ali i za cijeli grad, državu i region. Novi Sad neće biti više isti posle njegove smrti.

Balašević je preminuo 19. februara u 67. godini na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, gdje je primljen tri dana ranije zbog upale pluća. Iza sebe ostavio je suprugu Oliveru, kćerke Jovana i Jelenu, sina Aleksu.

(blic.rs)