Skip to content

“Muž i ja živimo zajedno 14 godina, a evo šta sam otkrila…”

Muž ima platu oko 1200 eura. I on raspolaže s njom. Ja ne znam ni PIN ukucati. Kad zatražim, dobijem koliko mi treba. Nedavno otkrijem da je u minusu 5000 eura, a nemamo kredit, nismo nigdje nikad putovali, osim do mora, rijetko izlazimo, osim za posebne prilike, on ne pije, ne puši, ali voli kladionicu.

Progutam to uzmem stvar u svoje ruke i prije mjesec dana počnem da raspolažem sa njegovom platom i karticom u nadi da ćemo vratiti taj minus. Sinoć otkrijem da ima novu karticu na kojoj je u minusu 500 eura. OPROSTITI prećutati, otići?!”

BONUSI:

Preselio sam se u Njemačku, prijatelj mi je pomogao tako što sam preko njega dobio posao, stao sam na svoje noge, našao stan, uzeo i auto pa kakav je da je. Onda je moja mama došla kod mene, na gotovo. Sve ju je čekalo, i posao, i namještena soba u stanu, i prije toga sam joj 7 mjeseci slao novac za tečaj njemačkog. Ona se uklopila i imali smo ok odnos dok moja mlađa sestra nije došla. Eno, 4 mjeseca sjedi u stanu, nije niti jednom još nešto skuhala, niti počistila, uzme moj auto bez pitanja i ode švijati po gradu, a ja recimo radim 2. smjenu i ne mogu ići autom nego busom. Niti na jedan razgovor za posao nije htjela, a mogao sam ju na 4 mjesta ubaciti, ona želi na blagajnu, a ne zna ni 2 rečenice na njemačkom. Usput, jezik ne uči, nego gleda mobitel cijeli dan. Objasnio sam mami da to tako neće ići, na što mi kaže: traži si onda drugi stan. Ja da si tražim stan?! Dao sam im 2 mjeseca rok da se isele. P. S. Sestra ima 25god, nije balavica.

—-

Mojoj verenici su u ovom karantinu dali da radi od kuće, dok ja i dalje idem na posao. Sve je bilo u redu dok mi nije rekla da ja nju ugrožavam i da bi najbolje bilo da se odselim negde dok se ovo ne završi jer mogu da je zarazim. Rekao sam joj da i ja rizikujem zarazu, nije ni meni drago što moram na posao, a nije kao da imam mogućnosti da se sada selim i tražim novi stan (kod roditelja neću jer su stari i hronični bolesnici), na šta mi je samo rekla da se snađem. Toliko o onome “i u dobru i u zlu, i u zdravlju i u bolesti”. Za sad živim kod druga i čim ovo prođe tražiću novi stan, a ona može da nastavi da živi sama, da je niko ne ugrožava. Razočaran sam i ne pada mi na pamet da ulazim u brak s osobom koja me u ovakvoj situaciji tera na ulicu misleći samo na svoju zadnjicu.

No comments yet.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Comments (0)