“Muž i ja smo bili u trgovini”

Zanimljivo

“Muž i ja smo bili u trgovini i na redu za kasom, taman da stignemo na red, kad ispred nas iskoči neka klinka, 15-16 godina držeći u ruci sok i kaže, ‘Je l’ mogu ja prije vas jer imam samo ovu 1 stvar, a stvarno žurim?’

Muž kaže da može i tako se ona ugura preko reda. Znači, pošizila sam jer smo čekali preko 20 minuta u tom redu.

Potapšem je po ramenu i kažem joj da smo mi stigli prvi, a ona me ignorisa. Muž ništa ni da zucne. Bila sam bijesna dok smo se vozili ka kući i ni riječ nisam progovorila.

Odgovorio mi je da ne dramim previše.

U afektu sam se razbjesnila i opalila mu šamar. Uhvatio me je za kosu i rekao da ne opravdava nasilje niti da bi me ikada udario, ali da ako još jednom podignem ruku na njega, tražiće razvod.

Otad je prošlo 3 mjeseca. Jesmo se pomirili i sve to, ali čini mi se da nam je komunikacija dosta slabija, on je nekako i dalje hladan prema meni. Pitam se da li je moguće da sam ga toliko povrijedila.

BONUS:

Želudac mi se prevrne kad vidim da se ovde podržavaju žene koje se hvale time što su se udale zbog para i koristi. I kad vidim one komentare “bravo, i ja ću tako, od ljubavi se ne živi”, “najvažnije je da muškarac ima novca da izdržava decu i ženu, ljubav nestane posle par godina”, tačno znam da su u pitanju osobe iz disfunkcionalnih porodica. Samo mi nije jasno zašto očekuju da se udaju za čoveka koji će da ih izdržava? Ako ste već zdrave i prave, nađite posao i izdržavajte same sebe, umesto što očekujete da se neko brine o vama ko da ste mu kućni ljubimac. Uz to, naravno da vaš brak bez ljubavi psihički utiče na decu. Deca od malena primete da im se roditelji ne vole i ne ponašaju normalno, da otac verovatno ionako nikad nije kod kuće, a majka samo sedi i troši pare. Ali dobro, tešite se kako su svima brakovi loši, kako svi varaju i kako se niko ne voli te su zajedno samo iz koristi. Kao što varalice misle da svi varaju, tako paraziti misle da su svi paraziti.

Imam 18 godina, roditelji su mi se razveli pre 8 godina, otac me je oterao iz njegovog života i rekao mi je da smatram da je mrtav, živim sa mamom i mlađim bratom, delim sobu sa mlađim bratom, ja znam da je mami teško što sve mora sama da radi, ja se trudim da joj pomognem u svemu, ali ona nekad dođe nervozna sa posla pa se uglavnom istresa na mene. Ne znam šta da radim, nemam para da se odselim, svaki dan oko podne izađem iz kuće i šetam, da ne bi morao da trpim njeno istresanje, nemam prijatelje sa kojima mogu to da podelim, pa sam želeo da podelim to ovde sa vama, nadam se da će te me posavetovati kako da prevaziđem napetost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.