MOZGALICA KOJA JE MNOGIMA ZADALA GLAVOBOLJU: Ko će doneti više vode?

Zanimljivo

Logičke zagonetke i mozgalice nisu samo sjajan način za zabavu one su i odličan način za vježbu vašem uma, pamćenje i pažnju.

Da li ste spremni da testirate svoju inteligenciju? Možete li odgovoriti na ovo pitnje.

Pogledajte fotografiju, dvije dame su došle do jezerca po vodu. Svaka od njih nosi kantu koju treba napuniti vodom. Koja dama će donijeti više vode kući?

Odgovor možda nije tako očit kao što se čini.

Da li ste spremni da pogledate koji je pravi odgovor?

 

 

ODGOVOR: 

Jasno je da žene imaju kantice različite veličine. Tako da može izgledati da će dama sa većom kanticom uzeti više vode. Ali, tu griješite. Ove dvije kante imaju izljev na istom nivou. To znači da, kada se napune, vodostaj neće prijeći nivo izljeva, pa će dame donijeti istu količinu vode.

DODATAK_

Prije 5 god. sam ostavio ženu i dijete bez pozdrava i otišao sam u drugu zemlju. Sve je počelo prije 15 godina kada smo dobili dijete sa autizmom. Odlučili smo da ga zadržimo. Prvih 6 godina smo mogli da nekako izađemo na kraj sa njim iako je bilo teško ali je postajao sve gori, agresivan, grize udara. Vrišti ako odemo u kafić sa njim, baca stvari, vrišti ako ga stavimo u kola. Od kada se rodio nigdje nismo mogli otići niti putovati. Žena nije željela drugo dijete jer nam je već teško, samo sam htio normalno dijete. Morali smo plaćati nekoga da ga čuva kada smo na poslu, žena je na kraju dala otkaz da bi mu se posvetila. Doktori i terapije su nas skupo koštali, stalno smo bili u dugovima. Sve smo pokušali. Nisam želio da čitav život budem zarobljen tako, sa ženom su odnosi zahladnili. Bili smo nervozni i stalno smo se svađali, seksa nije bilo godinama. Ostala je trudna, predložio sam joj da damo odraslo dijete u dom i da počnemo novi život. Abirtirala je. Otišao sam nakon nedelju dana.

Sa dečkom sam pet godina. Na početku veze sam bila jako hladna prema njemu, dopisivala se sa drugima, izlazila i sve mi je bilo bitnije od njega. Mislila sam da će biti prolazna veza kao i sve pre te. Gurala sam ga od sebe, bila bezobrazna i često nalazila načine da se posvađam pa i raskinem. Međutim, posle nekog vremena sam ga zavolela i shvatila da je on nešto najbolje što mi se desilo u životu. Ni dan ne prođe, a da se ne setim sebe sa početka i stvari koje sam mu radila. Kajem se nenormalno zbog svega i često me grize savest kad vidim koliko je i dalje divan prema meni, koliko me voli i čuva.

Moj mačak je bio izuzetno mnogo vezan za mog tatu, bili su nerazdvojni. Tata je umro pre dve nedelje i mačak stalno šeta od kreveta gde je tata proveo poslednje dane života do stolice u dvorištu na kojoj je tata zadnjih pet godina pio prvu jutarnju kafu sa njim u krilu. Vidi se da mu fali. Listajući telefon u potrazi za tatinim slikama, naletim i na klip od prošle godine gde smo tata i ja završili fasadu kuće pa smo sve to snimili da bih poslao sestri koja ne živi sa nama. U tom klipu dobrih dvadesetak sekundi se čuje tata kako zove mačka da mu da da jede i dok mu sipa granule priča sa njim. Izvukao sam taj deo snimka u audio formatu, prebacio ga na moj telefon i pustio mačku. On je počeo da prede, da mjauče onako kako bi to obično radio kada vidi tatu i posle nekoliko ponavljanja snimka legao je na telefon i zaspao. Ne mogu da prestanem da plačem dok ovo pišem.