Home / Hronika / MONSTRUOZAN ZLOČIN PRIPADNIKA POLICIJE: Stopirali Hrvata na Bubanj potoku, pa ga odveli do podnožija planine Goč, gde su ga…

MONSTRUOZAN ZLOČIN PRIPADNIKA POLICIJE: Stopirali Hrvata na Bubanj potoku, pa ga odveli do podnožija planine Goč, gde su ga…

Monstruozno ubistvo nedužnog putnika zarad šake novca, i to od policajaca zaduženih da štite ljude i njihovi imovinu, zločin je kakav se ne pamti u ovom kraju.

Trojici osumnjičenih, Igoru Mariću (22), iz Odžaka, Aleksandru Jovanoviću (20), iz Osaonice, i Milanu Veljoviću (21), iz Trstenika, sinu bivšeg policajca, za teško ubistvo hrvatskog državljanina Jakupa Hajdinija (34), sudija Okružnog suda u Kruševcu Vesna Dimitrijević odredila je jednomesečni pritvor.

Gnusni zločin je crna “trojka” obavila 5. maja ove godine, po već unapred skovanom planu od dan ranije, u trsteničkom kafiću “Dvorište”. Igor Marić je, inače, radio kao policajac Policijske stanice Trstenik, dok je Aleksandar Jovanović službovao u PS Rakovica. O motivima ovog nečuvenog zločinačkog akta u ponedeljak je govorio Saša Vukadinović, načelnik Policijske uprave Kruševac, u prisustvu glavnog inspektora Olge Đurić i načelnika Odeljenja policije Slavenka Ivezića:

– Počinivši ovaj težak zločin, Marić i Jovanović su dokazali da nisu dostojni da služe ovoj državi. Oni su ukaljali policijsku uniformu i značku. Ovaj zločin je isključivo motivisan koristoljubljem. Njihov plan o otmici i prodaji auta bio je usmeren na strane tablice i na dobra kola, i nije bio nacionalno motivisan. Reč je o zločinu pojedinaca, i država Srbija sa tim nema nikakve veze.

O navodima načelnika PU Kruševac Saše Vukadinovića svedoče i detalji ovog stravičnog nedela. Pomenuta “trojka” se 5. maja iz Trstenika u Bubanj potok uputila sa unapred smišljenim paklenim planom: da zaustave na naplatnoj rampi neka dobra kola, da ih otmu od vlasnika, i kasnije preprodaju. Aleksandar Jovanović i Milan Veljović su bili u policijskim uniformama, dok je Igor Marić bio u civilnom odelu.

Već posle desetak minuta u svoj “sitroen C 4” ljubazno ih je primio, ne sluteći da su u policijskim uniformama njegovi budući dželati, Jakup Hajdini (34), iz Hrvatske. Na parkingu između Paraćina i Pojata zamolili su Jakupa da zaustavi auto, da navodno povezu i Marićevog brata. Umesto zahvalnosti, Jakupu su namakli lisice, i rukama otpozadi strpali ga na zadnje sedište. Iste noći su ga, lopatom u glavu, usmrtili u podnožju Goča, iznad Vrnjačke Banje.

I načelnik PUK Saša Vukadinović je potvrdio novinarima da je nesrećni mladić Jakup Hajdini klečeći sačekao da mu ubice iskopaju jamu…

MARIĆ i Jovanović nisu bili policajci za primer. Marić je uniformu čuvara reda i zakona obukao 12. maja 2003. godine, i za to vreme lošim vladanjem i nedozvoljenim poslovima, uspeo više puta da “zaradi” suspenziju”. Zbog sumnji da se bavi krađom automobila bio je i pod operativnim uvidom svojih kolega. Jovanović je u vreme zločina bio na godišnjem odmoru. I on je, zbog težih povreda, bio udaljavan s posla.

About admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.