Majka i kćerka pričaju poslije svadbe

Info

Poslije svadbe kaže majka svojoj kćerki:

– “Kćeri, poslije devet mjeseci možda ćeš da budeš majka!”

Kćerka će na to:…

Ostatak vica na fotografiji ispod:

BONUS

Moj najbolji prijatelj i ja smo se upoznali tokom rata 94. Neraskidivo prijateljatvo, ono iskreno i pravo. Svake godine po nekoliko dana bude kod mene i ja sa porodicom kod njega. Sve to ne bi bilo čudno da se nismo upoznali tako što sam bio zarobljen tada od strane vojske u kojoj je on služio. On mobilisan, ja mobilisan. Bio sam sam u kampu, a on mi je bio jedan od čuvara. Za tih par dana zarobljeništva sam shvatio šta znači biti ČOVEK. Hvala ti!

Suprotnosti se privlače samo na početku. Posle, kad krene svakodnevica, svodi se na navlačenje i kompromis. On kasno leže, ja ranoranilac. On društven, ja manje. On za tv i mob, ja gomilu hobija. On bi zorom, ja uveče. Ja na more, on na skijanje. Ja sa decom, on sa društvom…mrzim to navlačenje iz dubine duše.

Moja žena je nekad bila najveselija osoba na planeti, stalno nasmejana, radosna, pozitivna. Onda je upala u postporođajnu depresiju i pokušala da se ubije. Hormoni su je uništili to nije bila ona. Sad se oporavlja, ali taj stres kad sam je video polumrtvu nikad neću

Moj brat sa ženom i djecom živi na katu kuće. U dvorištu imamo i jednu manju kuću u kojoj žive baka i tetka. Od kad je brat uselio na kat ja nemam mira. Ne mogu učiti jer djeca stalno luduju, nisu nikad tiho, pa raspale glazbu kao da su sami na planeti, djecu uvale meni na čuvanje kad imam ispite. Tetka i baka su stalno kod nas, dođu gledat tv, a imaju tv u svojoj kući. Oko mene samo buka. Do sad sam putovala na faks jer mi je grad blizu, ali ove godine sam dobila dom. Ovdje mi je lijepo i mirno i ne vraćam se kući prije ljeta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.