Home / Info / MAJCI JOŠ NE SMIJU REĆI DA JOJ VIŠE NEMA ADISA I HARISA: Pita što je sinovi ne zovu, EVO ŠTA JOJ KAŽU

MAJCI JOŠ NE SMIJU REĆI DA JOJ VIŠE NEMA ADISA I HARISA: Pita što je sinovi ne zovu, EVO ŠTA JOJ KAŽU

U Bugojnu je dan žalosti zbog tri člana porodice Duraković, oca i dva sina koji su za svega 10 dana izgubili zivot zbog posljedica izazvanih zarazom korona virusom. Slučaj je zaprepasti0 bh. javnost, naručito nakon informacija da su Adis i Haris bili vrhunski sportaši, bez bilo kakvih 0boljenja. Dio javnosti u Bugojnu, ali i treći brat Durakovića za cijeli slučaj krivi sistem i način na koji su preminuli liječeni. Nadležni poručuju da su učinili sve što je u njihovoj moći, izvještava televizija N1.

Hajrudin, Adis i Haris Duraković. Otac i dva sina. Pandemija k0rona virusa ispisala je jednu od najtežih stranica svoje historije. Majka Emira također zaražena i hospitalizirana u bolnici, za ono što se desilo sinovima i ne zna. Ne želeći biti loš glasnik, amidža i brat kažu da se nalazi u apsolutnoj izolaciji.

“Boli jutros kad sam nazvao nevjestu da je pitam šta bi mogla jesti šta može (jesti)…kad reče čudno mi što me ne zovete ni ti ni djeca, pa rekoh, dogovorili se tako u porodici da te ne opterećujemo, a i preporuka je doktora. Šta reći majki, ne zna ni za jednog sina, ne zna ni za drugog. Za supruga smo joj rekli”, priča Kemal Duraković, amidža i brat .

Emira ima još troje djece, dvoje u dijaspori. Emir se u Salzburg vratio nakon što je u mezar spustio oca i brata Adisa. Harisa je, kaže u pisanoj izjavi za N1, na nogama ispratio u bolnicu i ni slutio nije da će mu korona virus odnijeti i drugog brata.

“Ja vjerujem da je sve bila greška zdrastva i liječenja. Babo je imao slabo srce, znali smo da se neće lahko izvući, ali braća, braća su se morala izvući uz dobru ispravnu terapiju i stručnost doktora, pogotovo Hari koji je otišao na nogama u Travnik kao da mu ništa nije bilo”, kaže Emir Duraković.

Zbog svega najavljuje angažman advokata i utvrđivanje odgovornosti nadležnih za koje njegov amidža Kemal ima samo riječi hvale.

“Što se tiče ljudi i osoblja u Bugojanskoj bolnici, ja ih mogu samo nazvati herojima, a sad s čime se oni bore unutra ja zaista ne znam”, Kemal Duraković.

SVE je duboko potresla cijeli kraj pa je odlukom lokalne samouprave danas dan žalosti.

About admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.