KONAČNO SE OGLASILA ŽENA KOJU JE NOVAK POGODIO, OTKRILA VELIKU TAJNU O SEBI: “Imam problem…”

Info

Žena o kojoj trenutno bruji čitava sportska javnost širom svijeta Laura Klark konačno se oglasila. Amerikanka je otkrila mnoge zanimljivosti koje u mnogome mogu da pomognu u razjašnjavanju čitave sitaucije sa meča Novaka Đokovića j Karenja-Buste

– Morate da imate zaista dobre oči, izdržljivost, da možete puno da stojite na nogama i da možete mnogo toga da istrpite i ne samo to, već i da imate puno povjerenja u sebe. Bez toga ćete biti živi pojedeni. To je najkompetativnija stvar koju sam u životu uradila – i najslađa svirka u mom životu – rekla je Laura, koja je opisala i svoj početak karijere kao linijski sudija, nakon što ju je prijateljica pozvala na turnir u Hendersonu.

– Vidjela sam je na terenu i rekla sam “želim to da uradim. Želim da budem tamo”. Rekla mi je s kim da razgovaram – kaže Laura koja je konktaktirala organizatore US opena, poslala prijavu i nakon položenog testa dobila dozvolu da radi kao linijski sudija.

Otkrila je i kako teku pripreme za veliki turnir:

– Pokušavam da se sklonim od svega ostalog što se događa. Na velikom turniru ima nas stotinu. Imamo veliku sobu za odmor, gdje smo svi zajedno, igramo igrice po cijeli dan ili se upoznajemo… Mnogo se priča o tome šta se dešava. Ja igram karte ili bilo šta drugo, ali 15 minuta prije nego što dođe vrijeme da nastavim, pobjegnem i podsjetim se zašto sam tamo i šta radim. Moram to da razbistrim glavu, da dam sve od sebe, da ne zabrljam u poslu.

Priznala je da ima problem sa kretanjem te da ne umije da izbjegne lopticu i kako joj je jednom bila pokidana usna.

– Nikad nisam naučila tehniku kretanja zbog toga mi je usna bila potpuno pocjepana. To je vjerovatno najupečatljivije jer sam bila potpuno nova – ispričala je anegdotu sa početka karijere kada je pogođena lopticom koja je išla brzinom od 130 km/h.

Takođe, otkrila je i da je imala interakciju sa jednim profesionalnim teniserom tokom poena, ali nije htjela da prizna o kome je riječ.

– Jedan od najboljih profesionalaca, pitao me je da li sam samo pretpostavila nakon jedne odluke. Zvaničnici ne komuniciraju sa igračima. Samo sam klimnula glavom, a on je ponovo pitao. Jesi li sigurna ili nagađaš? Malo sam se nasmiješila i rekla mu da ne pretpostavljam. Čelendž je potvrdio moju odluku, a igrač se nasmijao i rekao: “Nisi nagađala” – opisala je situaciju koju je njen suprug Fil uramio nakon što je to snimljeno na TV-u i ona je na njihovom radnom stolu.

– Ne postoje odluke koje nisu značajni, koji nisu bitni za tog igrača, bilo da se radi o kvalifikacijama ili mečevima na zvaničnim turnirima. Svaka odluka, svaki meč, svaki poen, svaki meč su za nekoga presudan. To je veoma važno na najnižem nivou, jer može uticati na to da li će taj igrač nastaviti sa tenisom.

Novi.ba/Informer