KOJA OD OVIH ŽENA JE SIROMAŠNA, 1 detalj će vam otkriti: KLADIMO SE DA NEĆETE POGODITI!

Info

KOJA OD OVIH ŽENA JE SIROMAŠNA, 1 detalj će vam otkriti: KLADIMO SE DA NEĆETE POGODITI!

Kladimo se da nikad nećete pogoditi…

1. KOJA ŽENA JE SIROMAŠNIJA?

RJEŠENJA:

1. Obje ove žene žive same, ali jedna je opljačkala banku i troši novca više nego što joj je potrebno na skupu odjeću i hranu.

To je očigledno ŽENA A.

BONUSI:

Jutros dok sam čekao autobus vido sam nekog momka oko 15 godina i on skroz uspaničen. I nisam obraćao pažnju na njega, kasnije kada samo ušli u autobus on pita onu kondukterku kao mogu li da uđem i pokazuje kako nema dovoljno novca i ona kondukterka ladno kaže ne može izađi napolje, ja gledam i ne vjerujem i kažem ne ne uđi ja ću ti dodati koliko ti bude potrebno. Nisam mogao da vjerujem kakva su ljudi gov*a.

Ja sam po zanimanju bravar, moja žena krojačica, a naš sin asistent na fakultetu i smeši mu se svetla budućnost. Ponosan sam na njega ne samo zbog uspeha nego zbog toga što je sve sam birao bez ikakvog našeg mešanja jer nismo od one sorte roditelja koji kroz dete leči neke svoje komplekse. Da ga interesuje mašinstvo pokazao je još od malih nogu jer se nije odvajao od mene dok sam vario, brusio, bušio, lemio… niti sam ga ja terao od sebe jer sam mislio da će biti majstor kao i ja. Sviđa mi se i što je zadržao poštovanje prema običnim ljudima i nikoga ne gleda sa visine ili sa podsmehom. Kada komšiluk krene da ga hvali, ja sam na devetom nebu od miline.

Dok nisam otišla na faks nisam nikad imala svoju sobu i svoj mir. Živjeli smo u malom stanu gdje su roditelji spavali u dnevnoj sobi, a ja i 2 mlađe sestre u spavaćoj. Uvijek svađe, morala sam učiti negdje vani ili u knjižnici, kad sam bila tužna nisam imala gdje plakati u miru. Sad živim sa cimericom i imamo svoje sobe. Nitko mi ne smeta, imam mir i prostor za sebe. Ne želim kući preko ljeta jer mi je dobro ovdje, cimerica ide na more, ja sam našla studentski posao. Preporodila sam se od kad sam otišla.