Kažnjen sa 400 evra jer je jeo burek bez maske

Zanimljivo

Buregdžinica u Ljubljani je ponudila da plati kaznu momku koji je kažnjen jer je na javnom mestu skinuo masku da bi pojeo burek.
„Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošle nedelje u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stepeništu ispred Franjevačke crkve. Nameravamo da ga pitamo gde je kupio burek. Ako se dokaže da je naš burek, spremni smo da mu platimo kaznu“, objavila je na Fejsbuku poznata burekdžinica „Burek Olimpija“.

Slučaj momka koji je sa 400 evra kažnjen u centru Ljubljane jer je skinuo masku da bi pojeo burek postao je veoma popularna tema u Sloveniji, a fotografija kako mu policajac ispisuje kaznu proširila se internetom.

O njemu se pričalo i u parlamentu.

Opozicija ga je iskoristila da bi kritikovala preduzete mere i opisala ih kao apsurdne i preterane, a za kazne istakla da su diskriminatorne, jer su se u javnosti neki političari pojavljivali bez maski, ali nisu kažnjeni, navodi Jutarnji list.

Slovenačka policija tvrdi da je kažnjavanje bilo opravdano, jer momak nije u skladu sa propisima nosio masku na javnom prostoru.

Preuzeto: RTS/JUTARNJI LIST

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.