“Kada mi se rodio sin od brata bili smo svi presretni”

Info

Kada mi se rodio sin od brata bili smo svi presretni te smo se uputili u porodilište da ga vidimo.

Kada smo stigli vidjeli smo ga kako leži onako sladak u plavom bodyju sa malim džepićima…. tad je naišao doktor i ja sam rekao da ću obaviti kratki DNK test.

Doktor i porodica me šokirano gledali. Gurnuo sam mu ruku u džepić i uskliknio: jest, doktore naš je!!

On me upitao da kako znam, a ja sam rekao: pa vidim da nema prebijene kune u džepu. Cijeli odjel je umirao od smjeha i tako je ostalo divno sjećanje na dan kada sam postao stric.

Bonus:

Skoro sam se udala. U kući u kojoj sad živim sa kuhinjskog prozora noću je predivan pogled na grad. Taj pogled je skoro identičan onom kada sam stanovala u jednoj staroj kući. Ja odmah pomislim na Božić. To je bio prvi nakon rata u Bosni. Svi na okupu, živi i mene majka budi da idemo na molitvu. To je skoro prestalo biti sjećanje već jedan osećaj topline u srcu koji ne mogu opisati. Satima bi gledala kroz taj prozor.

Imala sam 14 godina, a moj brat 10 kada nas je majka ostavila i otišla u drugi grad s ljubavnikom. Razvela se, a nas nije htela da vidi. Razumem da nije volela oca, da je htela razvod, ali nikada neću razumeti čemu ostavljanje dece i prekidanje kontakta? Pokušavali smo da je kontaktiramo, ali bezuspešno, nikome nije rekla gde živi, promenila broj telefona, a ni njena majka nije ništa bolja s obzirom da nije htela da nam da njen broj govoreći da će nas sama kontaktirati kad bude htela. Godine su prošle da ona ni ne pita za svoju decu, a onda nakon 7 godina kuća nam na vrata dok je otac na poslu, ponaša se kao da se ništa nije desilo i kaže došla da nas vidi. Dali smo joj šansu da objasni svoje postupke, ali ona je uporno tvrdila da ništa pogrešno nije uradila i da bespotrebno dramimo, a kada smo je isterali iz kuće, izvredala nas. Ja tu ženu više ne poznajem, ne znam koji problem ima i iskreno, sramota me je jer mi je ona “majka”.

Posle porodičnog nasilja konačno stanem na noge. Posao, svoj stan ali moramo da delimo dete. Ok, tako sud odredio. Odlučim preći na bolji plaćen posao i sve super krene. Kad ono međutim. Menadžer odlepi zamnom iako mu nisam dala nikakvog povoda. Jeste lep i zgodan i bogat ali brate mili meni ni do čega nije a najmanje ne do oženjenih. Naravno ignorisala sam udvaranja i dobila otkaz. Užasno se osećam. Jesam i iznad proseka po izgledu i obrazovana ali sam i iscrpljena. Ako je žena lepa ne znači da je radodajka.