ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Žene koje rađaju u ovim godinama IMAJU NATPROSJEČNO INTELIGENTNU DJECU – BUDUĆI NAUČNICI

Info

Planiranje trudnoće je postao jedan od najvažnijih zadataka žana jer one žele da rode decu onda kada one misle da je to najbolje. Nekim danana je svejedno da li će roditi sa 25 ili 35, ali ipak starosna dob žene može da utiče na potomstvo, pokazalo je jedno istraživanje…

Da li postoji pravo vreme za trudnoću? Ovo pitanje i danas izaziva raspravu među ljudima, a čini se da pravi odgovor zapravo i ne postoji. Svaka žena je za majčinstvo spremna u neko svoje vrijeme.

Ipak, ako planirate da ostanete trudne, ne bi bilo loše da znate da su naučnici otkrili da se najinteligentnija djeca rađaju u određenim godinama majke.

Istraživanje je trajalo nekoliko godina, a glavna tema im je bila zdravlje i intelekt djeteta.

Prema njihovim rezultatima, zlatne godine za rađanje djece su tridesete.

Kognitivni testovi pokazali su da su djeca koje su majke rodile u svojim 30-tim bez ikakve sumnje znatno inteligentnija od djece koja su se rodila u dvadesetima.

Ako se pitate zbog čega je to tako, žene koje su prvo dijete dobile u tridesetima se zapravo nalaze usred života, uglavnom su obrazovanije i imaju veća primanja. Osim toga, one imaju veće šanse da stabilizuju svoju vezu sa djecom i stvaraju jaku psihološku strukturu djeteta, a zahvaljujući finansijama mogu da ulože novac za sve potrebe deteta, kao i da ga podrže u njegovim hobijima. Takođe, često su u stabilnijim emotivnim vezama i smatra se da su planirale trudnoću.

Žene koje rađaju decu u četrdesetim navodno duže doje decu i češće im čitaju, pokazala je studija.

Zbog toga, djeca su često sklona gojaznosti, jer se starije majke manje igraju sa djecom.

(telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.