Ima 23 godine i zarobljen je u telu deteta: Niko ne zna od čega boluje, a meštani ga gledaju kao Boga (FOTO)

Hronika

Iako je dečak na rođenju bio potpuno zdrav, posle samo godinu dana prestao je da raste, pre nego što je naučio da hoda i govori

Zbog misteriozne bolesti 23-godišnji Indijac zarobljen je u telu jednogodišnjeg deteta, dok lokalno stanovništvo na njega gleda kao na inkarnaciju Boga.

Manpret Sing rođen je 1995. godine u mestu Hisar na severozapadu Indije, ali i dalje ima samo 5 kilograma, piše Dejli mejl.

Iako je dečak na rođenju bio potpuno zdrav, posle samo godinu dana prestao je da raste, pre nego što je naučio da hoda i govori.

Sing sada zahteva negu kao beba, dok njegovi staraoci moraju svuda da ga nose.

Njegova porodica očajno želi da sazna zašto je dečak prestao tako rano da raste, dok lokalni lekari veruju da je u pitanju hormonski disbalans.

Stručnjaci pak veruju da dečak ima Laronov sindrom, retko genetsko stanje. Međutim, dijagnoza još uvek nije zvanično potvrđena, jer njegovi roditelji nemaju novca da plate preliminarne testove.

Doktori veruju da ima redak genetski poremećaj Foto: Profimedia/Media Drum World
Osobe koje boluju od ovog sindroma imaju nedostatak hormona IGF-1 koji stimuliše ćeliju da raste i da se deli, kako bi formirala nove ćelije.

Manpret ima sestru i brata, koji su fizički i mentalno razvijeni. Zbog nemogućnosti da brinu o njemu, roditelji su ga poslali kod rođaka.

Manpret privlači veliku pažnju zbog fizičke i kognitivne sličnosti sa jednogodišnjim detetom. Postao je zvezda među lokalnim stanovništvom, i smatraju ga inkarnacijom Boga.

Čovek zarobljen u telu deteta ima otečena stopala i dlanove i ume da kaže samo nekoliko reči. Njegova komunikacija se uglavnom svodi na gestikuliranje.

Njegovi ujak i ujna izjavili su da Manpret zna da se rukuje sa ljudima i da im pokaže da sednu. Oni su probali nekoliko puta da ga vrate kod roditelja, ali on nije hteo da ostane sa njima.

Oni su rekli da se Manpret smeje kao dete i da je uvek nasmejan kada ih vidi.