Ilustracije koje pokazuju kako se život mijenja iz korjena kada dobijete bebu

Zanimljivo

Biti roditelj nije jednostavan zadatak, pogotovo kad tek dobijete prvo djete pa vam se život skroz promjeni. Dokazuje to i izraelski umjetnik Jehuda Devir i njegova žena Maja koji su nedavno dobili svoju prvu bebu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preko 35 godina braka, muž zadužen za kupovinu namirnica i kuvanje, ja za ostalu kupovinu i čišćenje. Dok su deca bila mala nedeljom smo uvek išli zajedno na ručak, izlet…, sad deca ne žive sa nama i svake nedelje dolaze kod nas, dogovore se nekad kupe hranu, nekad spremaju, a muž i ja sedimo igramo se sa unučićima. Zahvalna sam za sve, srce mi se rastopi jer me zovu super baba, na kraju sve se svodi na porodicu.

Tek sad definitivno vidim da pametni telefoni ne stvaraju digitalno pismene generacije. Gledam svoje učenike, sve aplikacije za dopisivanje i uređivanje slika znaju kao mali prst. Van toga ništa. Tinejdžeri me gnjave kako poslati datoteku, boje se sami probat, valjda će eksplodirat, što li. Zovu me vikendom, šalju desetke poruka. Dok dobiju odgovor, mogli su to 13 puta sami probati. Gledam svoju majku, ne zna upotrijebiti google prevoditelj ni išta drugo, samo fejs i whatsapp. Stalno me viče, pita piše li se “ne znam” odvojeno. Imate moćno računalo u rukama, svo ljudsko znanje vam dostupno. Uzalud. Mi, generacije 80-ih i 90-ih koji smo gejmali, imali smo jeftine kante od računala koje smo morali rastavit do zadnjeg šarafa da bismo naučili kako da ih poboljšamo i pokrenemo igru koju želimo. Nisam tehničar ni programer, samo lik koji je kao dijete htio pokrenuti GTA pa sam se naučio, a ne gnjavio druge ljude. Mi smo se igrali s voltažama, a danas se bojite email poslati.